Oci

'Alerta roja', el nou programa d'À Punt que repassa els fenòmens meteorològics extrems en la Comunitat Valenciana

Guardar

Entrevista sobre l'incendi de Marxuquera
Entrevista sobre l'incendi de Marxuquera

À Punt ha començat a gravar un nou programa de producció pròpia sobre els grans fenòmens meteorològics que han marcat la història de la Comunitat Valenciana en els últims quaranta anys. 'Alerta roja' és un ambiciós projecte de la radiotelevisió valenciana en què s’han revisat milers de minuts de l’arxiu audiovisual per a fer un repàs dels moments que han quedat gravats en la memòria col·lectiva dels valencians.

'Alerta roja' estarà format per quatre capítols de seixanta minuts que abordaran temes com ara les gotes fredes destructives que han assolat els nostres pobles, els temporals de neu, les danes, el canvi climàtic i els incendis més virulents que han patit les nostres muntanyes. Fenòmens extrems que patim cada volta amb més freqüència. Per això este espai es convertix també en una invitació a la reflexió sobre les conseqüències del canvi climàtic i la necessitat de valorar la nostra riquesa paisatgística i mediambiental.

El programa, liderat pel Departament de Continguts d’À Punt i dirigit per la periodista Carmesina Franch, ha comptat amb la col·laboració dels serveis informatius, el Departament de Meteorologia i l’equip de documentalistes de l’arxiu de la radiotelevisió valenciana.

Presentat per Mathies Muñoz, 'Alerta roja' partix d’un treball ingent de recerca i selecció de material en els arxius de Canal 9 i À Punt i més d’una trentena de testimonis de primera mà. S’han visionat milers de minuts de notícies i imatges, moltes inèdites, amb un inestimable valor històric. 'Alerta roja' reviu fets tan ressenyables com la gota freda que va provocar la caiguda del pont de Beniarbeig, a la Marina Alta el 2007; la Dana d’Oriola el 2019 o els incendis esfereïdors del 1994 en què van morir tretze persones i es van cremar més de 100.000 hectàrees.

Destacats