25n
Orgull
Orgull

8 companyies de tota Espanya participen en el Certamen Coreogràfic 10 Sentits

8 companyies de tota Espanya participen en el Certamen Coreogràfic 10 Sentits
19/05/2021 -

El Certamen Coreogràfic 10 Sentits, referent del talent emergent, reunirà demà dijous 20 de maig en el mateix escenari al panorama de la dansa més heterogeni vingut de tots els racons de la nostra geografia. Espai Inestable és la seu que acull la competició en un any en què, com a excepció i per a garantir l’assistència de les peces a competició, es delimita la selecció a companyies de territori nacional.

Les huit vibrants propostes finalistes que competiran en aquesta edició són ‘ANEM’ d’Angel Garcés, sobre rituals i manies que adoptem de manera inconscient; la proposta coreogràfica ‘Quiral’, de la Basal, que reflexiona sobre les diferents identitats que conviuen dins un mateix ésser; ‘Invitació matutina de la pertorbació’ de Marina Fueyo, on adaptar-se a un sistema defectuós serà l’única condició; ‘FI DU’, amb la qual Elena i Iván es pregunten quines són les nostres fronteres i si la resposta demana comunicar-nos a través del cos; Cia. Silvia Batet i el seu lloc de transformació i encreuament de fronteres anomenat ‘Oblivion’; la dansa de l’oblit que proposa Iron Skulls Co en ‘Un últim record’; el ‘found footage’ coreogràfic, ‘The Lesson’, de laSADCUM, per a repensar els nostres comportaments en l’era postinternet; i ‘Mapa’, de Col·lectiu Glovo, sobre cossos pensats com a línies contínues que busquen ser naturalesa.

Artistes locals i residents nacionals les propostes dels quals han sigut seleccionades per la seua originalitat en la cerca de codis de moviment innovadors, per promoure la investigació coreogràfica, i per la seua relació amb el lema ‘Davanteres’, que enguany marca la desena edició de 10 Sentits amb una reflexió al voltant de límits i barreres que imperen en el nostre ordre mundial.

El jurat encarregat d’atorgar el premi, compost per una dotació econòmica de 2.000 euros i una peça de la signatura Lladró, està format per Roberto Fratini, dramaturg i docent en Institut del Teatre; Juan Pablo Soler, director del Teatre Circ Murcia; Teresa Lasheras, direcció d’arts escèniques i música Museu Universitat de Navarra; María José Mora, directora artística de Dansa València; i Guillermo Arazo, director artístic Espai la Granja. Espai Inestable, per part seua, concedirà el premi MIGRATS, que seleccionarà una de les peces per a participar dins de la programació de MIGRATS 2021.

Manuel Rodríguez, artista convidat amb ‘Mandala’

Durant la deliberació del jurat, i com és habitual en aquest certamen, una companyia és convidada a actuar com a prèvia a conéixer la proposta guanyadora. Manuel Rodríguez, reconegut coreògraf i intèrpret en l’escena contemporània nacional, portarà als escenaris de la Inestable la seua peça ‘Mandala’. El primer acte del seu tríptic ENTERTAINMENT amb el qual l’artista presenta un cos en pausa, fora del temps, suspés i en si mateix que suggereix la possibilitat que l’estat contemplatiu potser no es distancia tant del seu simbòlic antagonista, l’entreteniment. L’estreta frontera entre totes dues maneres de percebre seria el lloc on es desenvolupa aquest projecte, un espai de potències, ambigüitat i paradoxes que funciona com a detonant i punt d’inflexió. En ‘Mandala’, el treball de Manuel Rodríguez genera un cos indefinible, indomable, fragmentat en innombrables parts. Un ens limitat que, no obstant això, conté totes les identitats.

Per a completar el seu pas per 10 Sentits, Manuel Rodríguez impartirà una masterclass el divendres 21 de maig en Espai La Granja dirigida al concepte de contemplació i observació amb la intenció de generar una perspectiva més profunda del que el cos significa per a cadascun de nosaltres. Aquest procés es duu a terme a través de sessions d’improvisació guiades, “una interfície” on es treballa amb pautes i eines que funcionen com a motors d’activació física. Les pràctiques de dissociació prenen protagonisme com a exercici per a aconseguir una major consciència i percepció del cos en l’espai, permeten aprofundir en el seu funcionament d’una manera més conscient, subtil i arquitectònica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =