25n
Orgull
Orgull

L'Oceanogràfic presenta a Aslan, una cria de lleó marí que converteix a l'aquari en "referència europea"

A més estrena Pink Beach, la nova platja de lleons marins en la qual el públic pot veure per primera vegada com s’alleten les cries

L'Oceanogràfic presenta a Aslan, una cria de lleó marí que converteix a l'aquari en "referència europea"
30/08/2019 -

L’Oceanogràfic de València ha presentat aquest divendres a Aslan, la cria de lleó marí que va nàixer a principis del mes d’agost al parc, un fet “de rellevància” que converteix a l’aquari en un “centre de referència europeu” per a la cria i conservació d’aquesta espècie.

El xicotet Aslan, dit així pel Gran León, el personatge central de ‘Les Cròniques de Narnia’, va nàixer en la matinada del 6 d’agost i està experimentant un desenvolupament “espectacular”, atés que pesa més de 23 quilos, i “s’ha revelat com un golut insaciable i un hàbil aprenent nadador”, segons ha explicat el responsable del departament de lleons marins, Jero Coello.

La seua jove mare, Janis, és la segona vegada que pare, encara que no va necessitar assistència en el part. “Janis s’està recuperant perfectament, menja cinc vegades al dia i es comporta amb molta paciència amb el seu bebé. A més, en aquesta ocasió ha fet la seua part com a mare d’una manera immillorable”, segons Coello.

“En el matí del seu naixement ja havia tallat el cordó umbilical, alletava a la cria poques hores després i ja ha començat a menjar, alguna cosa que no és habitual”, ha asseverat, al mateix temps que ha explicat que és una cria “sana i fort”, el pes de la qual en el seu naixement era d’uns 14 quilos, una xifra “que supera la mitjana”.

Entre les causes del seu ràpid creixement, segons ha explicat el responsable de l’àrea, es troba la llet dels lleons marins, que és “de les més riques del món animal”, i amb la qual les cries “poden arribar a créixer fins a 150 grams al dia”.

NOVA INSTAL·LACIÓ

Amb el naixement d’Aslan s’estrena a més la nova instal·lació Pink Beach, una piscina dissenyada per a facilitar que el públic puga contemplar de prop aquests animals nounats, la relació que estableixen amb la seua mare i els seus primers banys, i perquè els cadells puguen accedir a l’aigua amb més comoditat i celeritat.

Es tracta d’una instal·lació que compta amb una zona de platja i en tindre poca profunditat conforma un ambient “immillorable” per a compartir amb els visitants, segons han assegurat des de l’Oceanogràfic.

L’espai en el qual s’ha donat a conéixer aquest matí ha sigut remodelat per Avanqua d’acord amb els criteris de la direcció de Biologia, Veterinària i Cuidadors, amb la finalitat d’acollir a les cries de lleó marí, que no podien ser contemplades pel públic fins a adquirir una major envergadura.

DIFERENTS DISCIPLINES DE CURA

Coello, qui dirigeix un equip de 9 persones que treballa amb un total de 12 lleons marins i 7 foques, ha explicat que el treball com a cuidador abasta “diferents disciplines”, una de les quals és la realització de les revisions mèdiques i actuacions incloses en el Pla de Medicina Preventiva de l’Oceanogràfic.

En aquest context, els responsables del parc han recordat que des de l’any 2005 han nascut més de 30 cries, alguna cosa que parla “per si només” del “bon estat de conservació” en el qual es troba l’Oceanogràfic i que ho converteix “en un centre de referència a Europa quant a reproducció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − un =