25n
25N
25N

Un Observatori d'Innovació d'Ontinyent buscarà solucions innovadores a les necessitats urbanes

Un Observatori d'Innovació d'Ontinyent buscarà solucions innovadores a les necessitats urbanes
30/09/2019 -

L’aposta per la innovació que ve fent Ontinyent fa un nou pas endavant. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava hui en roda de premsa un Observatori d’Innovació que estudiarà com aplicar solucions innovadores a les necessitats de la ciutat. L’alcalde, que compareixia acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, i el President del Clúster Innovall, Rafael Pla, destacava la importància de la col·laboració públic-privada entre aquestes dues entitats per tal de resoldre els reptes socials d’una ciutat de mida mitjà com és Ontinyent: “hem d’aprofitar al màxim les oportunitats d’una ciutat com la nostra, reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, i amb un clúster potent d’empreses innovadores, per emprar i aprofitar la innovació com a una eina ordinària en la gestió. A partir d’aquest observatori eixiran projectes molt interessants”, assenyalava.

A tal efecte, es planteja un calendari d’accions que començarà amb una primera fase que Pablo Úbeda explicava que serà d’estudi i estadística per determinar quines són les necessitats del municipi i dels seus ciutadans, “perquè existeix una relació directa entre innovació i benestar”, explicava. Posteriorment, es dissenyarà un pla d’actuació i des de la perspectiva comunicativa, es realitzarà tasques de conscienciació, promoció i difusió dels treballs fets i els resultats obtinguts. Entre les àrees en les quals està previst treballar, i que derivaran en projectes concrets, es troben Salut, canvi demogràfic i benestar; Economia i emprendedurisme Sostenible; Energia segura, neta i eficient; Transport intel·ligent, sostenible i integrat; Educació; Acció pel clima, eficiència de recursos i matèries primeres; i Societats inclusives.

Rafael Pla posava en relleu que un plantejament com el d’aquest Observatori “és pioner a ciutats mitjanes com la nostra, on la ciutadania pot tenir la mateixa qualitat de vida que en les grans ciutat, un objectiu per al qual és imprescindible la innovació. Tenim les eines necessàries per a fer-ho, perquè tenim relació amb institucions generadores de coneixement, com les tres grans universitats públiques valencianes; i tenim un teixit empresarial innovador i multidisciplinària”, destacava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

ccccinema
activem alfafar