València sol·licita l'adhesió a l'Observatori de la Contaminació de l'Aire

'Ajuntament ha establit un model d'activitat en matèria de salut i prevenció de riscos laborals

Guardar

contaminacion-valencia
contaminacion-valencia

L'Ajuntament de València realitzarà les gestions necessàries per a sol·licitar l'adhesió de València a l'Observatori de la Contaminació de l'Aire, GUAPO (Global Urban Air Pollution Observatory), que té la seua seu a París. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és arreplegar i analitzar la informació sobre la pol·lució atmosfèrica en les grans ciutats. El Ple de l'Ajuntament ha aprovat hui una altra declaració institucional, mitjançant la qual ha donat a conéixer l'aplicació d'un model de gestió de salut i seguretat per a prevenir la sinistralitat laboral i millorar les condicions de treball.

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat hui una declaració institucional per a sol·licitar l'adhesió a l'Observatori de la Contaminació de l'Aire. El projecte va sorgir de la iniciativa plantejada en el "Fòrum de l'Aire Net" els dies 16 i 17 de novembre del 2017 per a reforçar la cooperació multilateral entre les ciutats i així aconseguir una major integració en les polítiques contra la contaminació de l'aire. La seua labor es desenvolupa mitjançant una plataforma en línia per a compartir informació, així com publicar informes anuals en els quals s'avaluen les polítiques públiques per a millorar la qualitat de l'aire que han sigut preses per les diferents ciutats associades.

L'Agència Europea del Medi ambient (AEMA) ha qualificat aquest problema com el principal risc de salut mediambiental a Europa. En el seu últim informe d'octubre de 2017, assegurava que, en 2014, prop de 400.000 persones van morir per causes derivades de la contaminació atmosfèrica en la Unió Europea.

A aquesta iniciativa s'han sumat ciutats com Nova York, Ciutat de Mèxic, Tòquio, Pequín, Abidjan i Rotterdam i pot incorporar-se qualsevol ciutat que vulga combatre el problema de la pol·lució de l'aire, a més d'organitzacions internacionals, organitzacions no governamentals, instituts de recerca i el sector privat.

SEGURETAT I SALUT EN EL TREBALL

La segona declaració institucional s'ha realitzat amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball del 28 d'abril. L'Ajuntament de València vol mostrar el seu compromís amb aquest reconeixement mundial desenvolupant i aplicant un model de gestió de la salut i la prevenció de la sinistralitat laboral. Amb açò, es milloraran les condicions de treball, complint la legislació vigent i basant-se en el principi de millora contínua de l'acció preventiva per responsabilitat social i imperatiu ètic.

L'Ajuntament ha establit un model d'activitat en matèria de salut laboral i prevenció de riscos laborals per tal d'aconseguir una cultura preventiva integrada, basada a promoure un alt grau de benestar físic, mental i social del personal, que a més, garantisca la seguretat i la salut. Les mesures aplicades no solament milloraran els entorns de treball fent-los més segurs per al personal que treballa en l'Ajuntament, sinó que també crearà una cultura de prevenció en matèria de seguretat i salut laboral.

Segons estimacions, sobre una població activa de 18.998.400 persones, l'any 2017 s'han produït en l'Estat 583.425 accidents aproximadament, pels quals 618 persones han mort. En personal de l'Administració pública, el total d'accidents laborals ha sigut de 35.242 persones, amb 25 persones que han perdut la vida.

Arxivat a:

Destacats