25n
25N
25N

Les obres de remodelació de la plaça de la Reina podrien començar durant els mesos d'estiu

Giuseppe Grezzi ha informat que el procés de licitació d’obres ja està en la fase final

Les obres de remodelació de la plaça de la Reina podrien començar durant els mesos d'estiu
28/05/2020 -

“Estem en la fase final del procés de licitació de les obres de remodelació de la plaça de la Reina”. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha informat d’alguns dels projectes que estan pendent d’executar-se a la ciutat i, sens dubte, un dels més esperats és el relacionat amb la plaça de la Reina que, després de la seua remodelació, deixarà de ser una rotonda per a convertir-se en 12.000 metres quadrats d’espai per al vianant. D’aquesta manera, Grezzi ha assenyalat que, encara que no es pot concretar data exacta, s’espera que les obres puguen començar enguany.

En 2018, es presentava el projecte definitiu de remodelació de la plaça de la Reina, que va ser a càrrec de l’arquitecte José María Tomás. Un projecte que marcarà un abans i un després en el disseny urbanístic de la ciutat, però també en la concepció que la ciutadania té de la plaça de la Reina. Si bé és cert que la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament ha accelerat que els autobusos de l’EMT deixen de passar per la plaça de la Reina, a excepció de la C1, el projecte presenta altres canvis significatius.

D’aquesta manera, el pàrquing subterrani, tal com hui dia el coneixem, es modificarà de manera radical. Els accessos desapareixeran del centre de la Plaça de la Reina, i se situarà al costat de l’inici del carrer de la Mar, amb l’objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D’aquesta manera, l’accés d’entrada es traslladara al carrer de la Pau, mentre que l’eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai.

futura Plaza de la Reina

Això sí, l’accessibilitat dels veïns als seus garatges, l’accés al transport públic a la plaça, la recollida de residus i l’habilitació de zones de càrrega i descàrrega estan més que garantides en la futura Plaça de la Reina. Així, mitjançant una il·luminació de baix consum, es marcarà, en el sòl, el recorregut permés per als vehicles.

Per descomptat, entre altres de les modificacions es troben la creació d’espais verds i zones d’ombra per a combatre les altes temperatures dels mesos d’estiu; la instal·lació de condícies públiques i el soterrament de contenidors; o reservar un espai central per al tradicional Mercat de l’Escuraeta que, cada any, se situa als peus de la Catedral de València.

Finalment, el projecte de remodelació també contempla mantenir el quiosc existent i apostar per una alineació de les terrasses. En aquest punt cal recordar que el regidor de Mobilitat ja va especificar que “no s’autoritzaria la incorporació de noves terrasses per a evitar la saturació”.

València continua avançant cap a un model de ciutat més sostenible, que passa per la recuperació de l’espai públic, especialment, en el centre de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + dinou =