25n
25N
25N

Obres Públiques trau a informació pública la modificació de la Llei del Taxi de la Comunitat Valenciana

Els ciutadans i associacions poden participar fins al pròxim 20 de juny

Obres Públiques trau a informació pública la modificació de la Llei del Taxi de la Comunitat Valenciana
11/06/2018 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a consulta pública la modificació de la Llei del Taxi de la Comunitat Valenciana que proposarà a través de la Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Com ha explicat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, “després de l’entrada en vigor de la Llei del Taxi s’ha posat de manifest la necessitat de dur a terme una mínima modificació de la mateixa, que redundarà en una millor aplicació i interpretació pels destinataris d’aquesta norma”.

En aquest sentit, Domingo ha afegit que “amb aquest objectiu s’ha publicat en el DOGV una consulta prèvia que permetrà que els ciutadans puguen participar en aquest tràmit, especialment aquelles persones i organitzacions més representatives als quals puga afectar-los la norma”.

En concret, ha indicat el director general, es proposa que s’unifique el termini per a substituir un vehicle de taxi en cas d’avaria passant a ser de tres mesos, així com que s’homogeneïtze el règim sancionador d’infraccions i sancions en la prestació de serveis interurbans dins de la Comunitat Valenciana que serà allò recollit en la vigent Llei del Taxi. Es tracta de dues modificacions tècniques atès que la normativa contempla al llarg de la seua articulat referències diferents a aquestes qüestions.

Altre dels canvis fa referència al fet que el termini de dos anys per a la transmissió d’autoritzacions de taxi es compute, en el supòsit de jubilació del titular, des del moment en què es declara la mateixa per l’òrgan competent de la Seguretat Social.

De la mateixa forma es planteja que en les estacions ferroviàries d’Alta Velocitat se suprimisca la possibilitat que taxistes d’altres àrees funcionals diferents on es troben situades les estacions puguen arreplegar clients.

Finalment, la Conselleria proposa ampliar el termini de sis mesos a dos anys perquè els titulars de més d’una llicència puguen adaptar la segona i tercera autorització als criteris d’accessibilitat que s’estableixen en la Llei del Taxi, de manera que els afectats disposarien d’una ampliació del termini fins al pròxim 11 de novembre de 2019.

La consulta prèvia finalitza el pròxim 20 de juny. Les aportacions hauran de ser presentades a través del registre telemàtic de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori o de conformitat amb el procediment administratiu comú de les administracions públiques

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =