caixa popular

Les obres del Parc Central es retardaran altra vegada

La constructora demana un ajornament de l’obra fins a juny després de detectar que part del granit i del paviment eren de mala qualitat

Les obres del Parc Central es retardaran altra vegada
21/02/2018 -

Nou contratemps per al Parc Central. Les empreses constructores, Dragados i Pasaval, han demanat una ampliació del termini de finalització de les obres fins a juny d’enguany en haver detectat partides de granit i de paviment que estaven en males condicions. Els últims terminis que va establir l’alcalde Joan Ribó situaven la fi de les obres en març. Però aquest nou imprevist farà que es retarden, almenys, fins a juny. Abans d’estiu, tal com va apuntar aquest diari.

Hui tindrà lloc una reunió entre les constructores i la societat pública Parc Central, per a abordar la pròrroga de les obres. Però la gran pregunta que es planteja és si es demanarà a Dragados i Pasaval alguna compensació per l’incompliment dels terminis davant aquest nou retard.

Concretament, són les fonts del parc les que s’han vist afectades i es necessita canviar el revestiment de granit que les recobreix. Són treballs complexos, ja que, en el disseny de l’autora del parc, Katrhyn Gustafson, compten també amb jocs de llums. Segons va explicar el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, “el color de la pedra difereix entre unes partides i altres de pedra i volem que se substituïsca perquè hi haja un acabat homogeni”.

Parque CentralLa plantació de plantes i arbres en el Parc Central

A més, cal recordar que aquesta primera fase del Parc Central és el 40% del que serà el parc urbà, i que comprén prop de 28 hectàrees. En aqueix sentit, Sarrià va apuntar que, per a tractar-se d’unes obres d’aquest calibre, els treballs van “a bon ritme” i han entrat en la recta final. Per això, va voler mostrar la seua confiança en què aquesta primera fase estiga finalitzada per a juny o “fins i tot per a maig”. Això sí, el regidor també va apuntar que “una cosa és la finalització de l’obra i una altra l’obertura al públic”.

És un contratemps més que se suma a la llista. Altre dels factors que han provocat la demora de les obres ha sigut la negativa del concessionari de cotxes adjacent, en l’Avinguda de Peris i Valero, a abandonar la seua parcel·la, propietat del consistori des de la reparcel·lació del passat any. També la climatologia ha retardat la plantació dels arbres i arbustives del parc.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + quatre =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris