25n
25N
25N

El Jardí de les Escultures de l'IVAM serà una realitat abans de sis mesos

El Jardí de les Escultures de l'IVAM serà una realitat abans de sis mesos
10/10/2018 -

El Jardí de les Escultures de l’IVAM, denominat Pati Obert, serà una realitat en el termini inferior a sis mesos. L’alcalde de València, Joan Ribó, i el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, han visitat aquest matí les obres que acaben de començar. Tal com ha destacat l’alcalde, «València s’està fent cada vegada més verda, en una dinàmica que s’estén a tots els barris». El Pati Obert suposa, a més l’obertura d’un nou carrer que serà de vianants i contempla una zona infantil. En total, 2.368’6 metres quadrats al cor del barri del Carme.

Les obres van arrancar la setmana passada i tenen un termini previst d’execució de sis mesos. El pressupost d’actuació és de quasi 400.000 euros (exactament 395.600 €), finançats per la Generalitat Valenciana, i l’Ajuntament s’encarregarà de les labors de manteniment. A més, correspon al Consistori l’obertura i adequació d’un nou carrer per als vianants que connectarà el carrer Hort d’en Cendra amb el carrer Beneficència; així mateix, es preveu la connexió amb el carrer de Guillem de Castro a través del vial lateral de l’IVAM.

L’alcalde ha manifestat la seua satisfacció per aquesta iniciativa «que plasma l’acord signat en el seu moment amb la Conselleria d’Educació i Cultura». Ribó ha assegurat que «per a València és molt important sumar aquest nou espai enjardinat i cultural». A més, l’obertura del carrer per als vianants permetrà ampliar els espais d’esplai de l’alumnat del veí col·legi de Santa Teresa. «València s’està fent cada vegada més verda, i això és una cosa que s’estén a tots els barris», ha subratllat l’alcalde, qui ha destacat també la importància del «treball conjunt amb la Conselleria».

El Pati Obert de l’IVAM, a més de constituir-se com un espai enjardinat urbà, suposa una ampliació de l’oferta cultural que ofereix el museu. Es preveu la col·locació de 6 escultures de d’altres reconeguts artistes: Cosmos 62, d’Andreu Alfaro; Porta de Thannatos II, de Ramón de Soto; Lluna sobre prisma, i Cara Plana, ambdues de Miquel navarrés; Fragmentos, de Vicente Ortí; i una peça Sense Tïtol, de Per Kirkeby. La plaça es completa amb una àrea de jocs infantils, bancs de fusta i de formigó, 2 fonts abeurador, 3 papereres i 2 panells identificatius i informatius en cadascun dels accessos nord i sud. Quant a l’arbrat, s’ha optat per plantar els exemplars en escocells elevats amb reg incorporat, per no interferir el substrat arqueològic de la zona. A més, donada la necessitat d’ombra, es plantaran arbres de l’espècie Morus Alba Fruitless.

El conseller Marzà també ha destacat la importància d’aquesta actuació que, suposa, ha explicat «una obertura de l’IVAM al barri i al conjunt de la ciutadania, un espai de cultura en el qual es podrà gaudir dels fons del museu i actuacions puntuals».

9 D’OCTUBRE: TRIOMF DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

A preguntes dels periodistes, l’alcalde ha valorat el desenvolupament dels actes commemoratius del 9 d’Octubre, que ha assegurat, «reflecteixen un procés de normalització de la Processó Cívica». «Hem vist una processó molt més cívica que fa uns anys; anem millorant d’una forma clara i això cal valorar-ho», ha afirmat el primer edil.

Quant als actes convocats per a la vesprada, «van ser un triomf rotund de la llibertat d’expressió i un fracàs que aquells que intentaren coartar la llibertat de manifestar-se lliurement pels carrers de València». L’alcalde ha agraït al delegat del Govern «que es prenguera molt seriosament fer respectar la llibertat de manifestació que indica clarament la Constitució».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + divuit =

programacion rialto
programacion rialto
ficcions 2019-2020