25n
25N
25N

Les obres del mercat del Grau segueixen el seu curs per a convertir-lo en un espai referent

Un contratemps durant les obres ha provocat que la previsió d’obertura del nou Mercat del Grau s’allargue

Les obres del mercat del Grau segueixen el seu curs per a convertir-lo en un espai referent
21/02/2020 -

Caldrà esperar un poc més per a gaudir de les noves instal·lacions del Mercat del Grau. Malgrat que les previsions apuntaven que seria, el desembre de 2019, quan aquest mercat tornaria a obrir les seues portes, un contratemps durant el transcurs de les obres – que va obligar a la construcció d’un sarcòfag per a evitar que l’arena es desplaçara cap a la calçada – ha provocat que els terminis s’allarguen en el temps. Així i tot, fonts municipals confirmen que es continua avançant en la rehabilitació d’un mercat que tornarà a convertir-se en el més modern de la ciutat.

Després d’anys d’abandó, a principis de 2019, s’iniciava la rehabilitació integral d’aquest espai amb un pressupost de més de dos milions d’euros. Així, com explicava l’arquitecte José María Tomás Llavador, a València Extra, el futur Mercat del Grau continuarà mantenint l’arquitectura original, però incorporarà nous elements com a zones verdes i obertes a la ciutadania.

Els espais del nou mercat es podran veure des de fora, a través de les façanes de vidre. A més, s’incorporaran xicotets jardins interiors i una sala polivalent per a l’ús i gaudi dels veïns del barri. Les cobertes seran renovades per teula plana vidriada de colors (roig i negre), i els paviments de pedra seran la base per als espais públics i el mateix recorregut de llocs del mercat”, apuntava Tomás Llavador.

Mercado Grao

Sens dubte, un projecte ambiciós que recuperarà l’aspecte més modern del mercat, encara que sense deixar arrere el costat històric del mercat del Grau. I és que del que es tracta, a més de comptar amb unes instal·lacions dignes, és d’aconseguir revitalitzar el barri i canviar la concepció que la ciutadania té d’aquest espai. Per a això, no només disposarà d’eixa sala polivalent perquè les associacions o entitats puguen fer ús d’ella, sinó que, a més, es reduiran les parades de 24 a 19 i es reservaran la 18 i les 19 tant per a la Tira de Comptar, com per a l’organització d’esdeveniments.

Finalment, una altra de les grans novetats és que el Mercat del Grau ampliarà el seu horari a la vesprada per a abastar nous perfils de consumidors, i la sala polivalent podrà continuar utilitzant-se fora de l’horari comercial. Aquest renovat espai no nomé està cridat a revitalitzar el barri, sinó que s’alçarà com un dels millors llocs de trobada entre els veïns i veïnes de la zona.

“Aquest edifici històric, dissenyat en 1902 per l’arquitecte municipal Rafael Alfaro, s’inaugurava sent el mercat més modern de la ciutat de València”, una imatge que res tenia a veure amb la que presentava en els últims anys. No obstant això, amb aquesta rehabilitació tornarà a convertir-se en un espai de referència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud