25n
25N
25N

Huit instituts acullen una obra teatral sobre l'exili en postguerra

05/02/2020 -

Huit centres educatius de la província de València han acollit la representació teatral de ‘Ligeros de equipaje’, l’obra de la companyia Viridiana que aborda, des d’un punt de vista pedagògic, la qüestió de l’exili que van patir multitud d’espanyols en finalitzar la Guerra Civil.

Alumnes dels IES Fernando III d’Ayora, Simarro de Xàtiva, Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, Faustí Barberà d’Alaquàs, Salvador Gadea d’Aldaia, Ramón Llull de València, Sedaví i Buñol destaquen la capacitat dels dos actors de Viridiana a l’hora de donar vida a mig centenar de personatges, en un relat que parla de la guerra, l’oblit, el passat, l’absència, la vida i la mort.

Aquesta representació forma part del programa ‘La memòria a l’escola’, una iniciativa que la Diputació de València va posar en marxa en 2016 a través de l’àrea de Memòria Històrica que actualment dirigeix el diputat Ramiro Rivera. L’objectiu d’aquesta actuació és fer arribar als estudiants de Secundària i Batxillerat, d’una manera adequada a la seua edat, la realitat dels fets ocorreguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Els instituts que han participat en aquest programa de la Diputació han reforçat la posada en escena de ‘Ligeros de equipaje’ amb una sèrie d’activitats pedagògiques que han servit als docents per a treballar a l’aula els temes de l’exili i la ruptura de les famílies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + disset =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus