25n
25N
25N

Observatori Fiscal, el diàleg social i modernització de centres sanitaris, entre els objectius del Seminari de Govern

EP

Observatori Fiscal, el diàleg social i modernització de centres sanitaris, entre els objectius del Seminari de Govern
14/07/2019 -

Un pla de modernització d’infraestructures i tecnologies sanitàries, l’impuls del diàleg social, la inclusió progressiva de la salut bucodental, un Observatori Fiscal i mesures contra la despoblació són alguns dels objectius acordats en el Seminari de Govern-Estiu 2019, celebrat a Montanejos (Castelló).

El Consell ha posat aquest diumenge punt final al Seminari de Govern, el primer des de les eleccions autonòmiques, que s’ha celebrat des del divendres a Montanejos (Castelló). Puig i la vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra han desgranat els principals objectius acordats per als pròxims mesos.

El Seminari de Govern- Estiu 2019 ha marcat cinc objectius per a cada Conselleria, 60 propostes en total que es publicaran de forma oberta a la ciutadania la setmana vinent. Puig ha subratllat la “voluntat de compliment del cent per cent” dels objectius anunciats pel govern valencià, encara que ha reconegut que els seus membres són “conscients de la realitat circumdant” i que hi ha “moltes circumstàncies” que poden impedir la consecució.

Puig ha destacat que el d’aquesta finalitat de setmana és el primer seminari del Consell després de les eleccions autonòmiques i ha posat l’accent que un dels “reptes fonamentals” del nou govern serà treballar contra la despoblació, “eixe fatalisme històric que diu que ja no pot haver-hi vida a les comarques d’interior”.

Sobre aquest punt, aquest dissabte el president i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ja van avançar que el Consell estudiarà la implantació d’incentius fiscals i econòmics i mesures d’acció territorial contra els efectes de la despoblació, així com ajudes per a la inserció sociolaboral de dones, que són les que més emigren a àrees urbanes des del món rural.

També van avançar el desenvolupament de la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament. Segons ha detallat el Consell aquest diumenge, es tracta d’un “òrgan d’impuls de polítiques transversals davant el repte demogràfic i la lluita contra la pèrdua de despoblació”.

MESA DEL DIÀLEG SOCIAL

D’altra banda, Puig ha subratllat que una “part que és nuclear” en el Consell és el “diàleg entre tota la societat”. Ha subratllat que s’escometrà l'”aprofundiment en el diàleg social”, amb l’objectiu de “donar-li un marc d’estabilitat”. D’aquesta forma, es convocarà la Mesa del Diàleg Social i s’actualitzarà la seua estructura amb una “nova pota”, una quarta taula sobre polítiques ambientals i canvi climàtic que dirigirà el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau. A partir de setembre s’iniciarà “tot el desplegament” amb les quatre meses sectorials.

Presidència es proposa com a objectiu també promoure la consolidació i ampliació de la influència de la Comunitat a la Unió Europea. Es pretén “reforçar els recursos humans i materials” de l’oficina de la Comunitat a Brussel·les. Es donarà igualment impuls a la presència d’entitats empresarials i socials a la UE.

ASSISTENT PERSONAL

En la Conselleria d’Igualtat, Oltra ha destacat com un dels objectius principals l’impuls de la figura de l’assistent personal perquè possibilite una vida autònoma, amb especial dedicació a la població infantil. Es crearà un grup de treball que definisca les necessitats terapèutiques dels xiquets.

EMERGÈNCIA HABITACIONAL

Un altre dels objectius del Consell, en el si de la Vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge, és l’inici del procediment per a portar a terme un primer pla de Resposta a Emergències Habitacionals. En aquest marc, es durà a terme la compra directa d’habitatge en municipis on el concurs del Pla d’Adquisició d’Habitatge queda desert.

En Hisenda, es pretén elaborar un Pla d’Acció de l’Administació Electrònica de la Generalitat i Entitats Locals, així com la creació de l’Observatori Fiscal, per a “canviar la mentalitat al voltant del fisc”, lluitar contra el frau i contribuir a la millora de l’aplicació del sistema tributari.

TRASLLATS GRATUÏTS PER A VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un altre dels objectius, en Justícia, és un protocol per a garantir la gratuïtat dels trasllats de les víctimes de la violència de gènere. Es pretén acompanyar a aquestes dones fins a les instal·lacions judicials per a les diligències que hagen de ser tramitades en el marc del procés en cas que no puguen desplaçar-se per mitjans propis. Aquesta Conselleria també posarà en marxa un pla d’eficiència energètica en dependències judicials.

En la Conselleria de Cultura i Educació, destaca un protocol contra l’absentisme escolar, enfocat a actuació preventiva i situacions no desitjables, així com una nova ordre d’ajudes per a les arts escèniques valencianes.

SALUT BUCODENTAL I MODERNITZACIÓ DE SANITAT

Així mateix, des de Sanitat es pretén elaborar un pla de modernització d’infraestructures i tecnologies sanitàries per al període 2020-2023. Així com un estudi per a la progressiva inclusió de l’atenció bucodental, que afectaria majors de 75, embarassades, persones amb diversitat funcional o en situació de vulnerabilitat, entre altres.

Un altre dels objectius més cridaners ve de la Conselleria d’Economia, que pretén crear aquest semestre l’Observatori Valencià del Treball Decent, per a fer un seguiment del mercat laboral, detectar les seues necessitats, vigilar la feminització de la pobresa i lluitar contra la precarietat.

Quant a la Conselleria d’Agricultura, es pretén tramitar la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica i el desenvolupament de la Llei d’Infraestructures Agràries amb ajudes als plans de reconversió i reestructuració de col·lectius.

Finalment, la Conselleria de Transparència s’ha compromés aquest semestre a establir els mecanismes que permeten l’inici de les exhumacions de fosses comunes de la Comunitat, així com un cercador sobre informació de les campanyes de publicitat i promoció institucional que incloga el cost d’aquestes.

SEMINARI MARCAT PER LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

La trobada també ha estat “marcat per la violència masclista”, ha explicat el ‘president’ Ximo Puig als mitjans, ja que el Consell ha guardat tres minuts de silenci per l’assassinat aquest dissabte d’una dona a Elx en mans de la seua parella.

“Volem viure en un món on el terrorisme masclista quede absolutament fora de qualsevol espai”, ha assenyalat, abans d’indicar que aquesta setmana es reunirà la comissió de seguiment del pacte contra la violència masclista. “No solament combatem aquells agressors que ataquen la dignitat de les dones, sinó tot tipus d’organització que done cobertura ideològica a la desigualtat”, ha puntualitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 5 =