25n
Orgull
Orgull

La família d'un jove obés de 350 quilos s'oposa al fet que l'Hospital de Manises li done l'alta

E.P.

La família d'un jove obés de 350 quilos s'oposa al fet que l'Hospital de Manises li done l'alta
13/08/2018 -

La germana de Teófilo Rodríguez, un jove de 34 anys obés de 350 quilos ingressat l’Hospital de Manises, s’oposa al fet que aquest dilluns siga donat d’alta perquè segueix necessitant oxigen i en la seua casa de Torís (València) no li podran seguir curant les nafres que encara té per l’esquena.

Així, Dévora Rodríguez, en declaracions a Europa Press, ha advertit que si l’hospital dóna l’alta hospitalària al seu germà, malgrat l’oposició de la família, denunciarà al centre i adoptarà qualsevol mesura per a evitar-ho.

Sobre aquest tema, ha lamentat que des de recepció els han comunicat que aquest dilluns se li donarà l’alta en condicions “adequades” però que no els han garantit si ja disposen d’una llitera que puga suportar el pes del seu germà. “No saben ni com van a fer-ho”, ha retret Dévora, que ha criticat que cap responsable mèdic els ha informat de la situació.

En eixe sentit, ha assenyalat que no li donen cap informació sobre el nivell de saturació d’oxigen del seu germà i ni tan sols li han facilitat l’historial mèdic com ha reclamat. Per això, no sap si el seu germà ja ha millorat de la insuficiència respiratòria per la qual va ingressar dimarts passat.

Dévora ha assenyalat que Teo haurà de seguir portant oxigen i que si “tornara a passar alguna cosa no podrien actuar de pressa” pel dispositiu logístic que es requereix per a poder ser traslladat a causa de la seua obesitat. A més, ha advertit que en la seua casa no poden ella sola, amb la seua mare i la núvia, curar-li les nafres que té en l’esquena.

A més, crítica la mala atenció que està rebent durant aquesta setmana d’ingrés. “El llit se li ha trencat i ni tan sols li l’han canviat”, ha afirmat.

La passada setmana l’associació El Defensor del Pacient va anunciar la petició enviada a la Fiscalia de València per a sol·licitar-li una recerca d’ofici i depuració de responsabilitats en el cas de Teófilo, un pacient “sense cap qualitat de vida i en situació desesperant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − quatre =