25n
25N
25N

El nombre de contenidors de recollida selectiva es duplica a València

El nombre de contenidors de recollida selectiva es duplica a València
25/10/2019 -

El portaveu i vicealcalde Sergi Campillo ha informat de l’aprovació per la Junta de govern local del conveni subscrit amb l’empresa Ecoembes, dedicada a la gestió integral de residus, pel qual subministrarà gratuïtament a l’Ajuntament 300 unitats de contenidors per a envasos amb capacitat per a 3.200 litres i altres 50 contenidors de paper cartó amb idèntica capacitat. Sergi Campillo ha detallat que aquests contenidors porten instal·lat un sistema antifurt i vandalisme. «A més, amb fons propis, subministrarem 150 noves unitats de paper-cartó que distribuirem per la ciutat», ha concretat Campillo. També ha donat compte de la cessió del solar on el CSIC construirà un centre d’investigació, de la contractació dels 8 primers integradors socials i de la imminent arribada a l’ajuntament de 150 nous treballadors que prestaran servici durant un any en el marc del programa EMCUJU.

El portaveu i vicealcalde ha recordat el recent anunci del Govern del Rialto perquè «en 13 barris de la ciutat implantarem la recollida de residus orgànics amb el cinqué contenidor». Eixa implantació suposarà una reorganització per la qual en eixos 13 barris «s’augmenta un 78% els contenidors d’envasos i un 57% el nombre de contenidors de paper-cartó, la qual cosa suposarà una millora molt notable del factor de proximitat per als veïns i veïnes d’eixos barris i afavorirà la recollida selectiva i el seu posterior reciclatge».

Sergi Campillo ha afirmat que «la intenció del govern municipal és anar disminuint els residus que es depositen en el contenidor gris. Aquesta mesura permetrà una millora de la facturació i ingrés municipals de compensació d’aquests servicis de recollida selectiva, a conseqüència de la millora del nombre de contenidors i de la previsió de quantitats reciclades, ja que Ecoembes ens retorna una gran part del cost que té el servici si millorem la quantitat d’envasos que enviem a la planta de tractament. Ens retorna una quantitat major com major siga la quantitat que posem en el circuit de reciclatge».

Ha informat Campillo, d’altra banda, que Ecovidrio també ha programat la instal·lació de 300 nous contenidors de vidre en eixes zones de la ciutat, en el context del conveni subscrit amb l’Ajuntament de València.

El portaveu i vicealcalde ha oferit dades sobre l’evolució del nombre de contenidors de recollida selectiva als carrers de València en el període comprés entre 2014 i 2019 (fins a desembre). Segons aquestes dades, si en 2014 hi havia 2.000 contenidors de vidre, al desembre d’enguany n’hi haurà 2.731, la qual cosa suposa un increment de 731 (36’55%). El nombre de contenidors de cartó ha augmentat de 1.861 en 2014 a 2.494 en 2019, amb un increment de 633 (34’01%). En el cas dels envasos lleugers l’augment ha sigut de 1.740 a 2.526 (786 més: 45’17% d’increment). Finalment, quant al nombre de contenidors de fem orgànic, els primers 545 es van instal·lar en 2016 i al desembre n’hi haurà als carrers 2.496, la qual cosa suposa 1.951 més (un increment del 357’98%). La suma de totes aquestes quantitats reflecteix que el nombre de contenidors de recollida selectiva pràcticament s’ha duplicat durant els últims 5 anys, passant de 5.601 a 10.247.

«L’augment de contenidors i del reciclatge de residus ha situat a València en la via de la sostenibilitat i d’una major consciència cívica pel medi ambient i la salvaguarda del planeta, amb la contribució de la ciutadania, de la qual estem molt satisfets», ha dit Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna