25n
25N
25N

València sumarà sis punts de contenidors soterrats als 17 existents

València sumarà sis punts de contenidors soterrats als 17 existents
26/01/2020 -

Aquestes “illes” s’ubiquen en els barris de Patraix, Campanar, Benimaclet, Benimàmet, El Mercat, Russafa, Cabanyal-Canyamelar i Aiora. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que les zones elegides són entorns d’especial protecció urbanística així com nuclis històrics tradicionals de València. També molts d’aquests projectes responen a una demanda ciutadana com ho reflecteixen els pressupostos participatius.

L’Ajuntament ha finalitzat la instal·lació de 6 arquetes de contenidors soterrats a València ubicades a la Plaça Doctor Collado i carrer Sant Miquel, en el centre històric; Plaça Doctor Landete, en el barri de Russafa; Avinguda Mediterrani, en Cabanyal-Canyamelar; i altres dos al carrer Rafael Tenes Escrich, al costat del Mercat municipal de Benimàmet. El consistori ha invertit 496.776 euros i la seua execució deriva dels pressupostos participatius. Aquestes 6 noves illes són completes, això vol dir que disposen de les fraccions d’envasos, paper i cartó, vidre, resta i algunes ja incorporen també l’orgànica.

En el cas de les obres en la Plaça Doctor Landete i Sant Miquel, es van endarrerir a causa de l’aparició de restes arqueològiques i xarxes de servicis. Imprevistos que ja s’han solucionat amb les autoritzacions pertinents i han pogut continuar les actuacions que està previst que finalitzen el pròxim 15 de febrer, com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Aquestes 6 arquetes de contenidors se sumen a les 11 que ja s’havien instal·lat en els últims anys. Així, actualment hi ha a València 17 illes de contenidors soterrats repartides en diversos barris com ara Patraix, Campanar, Benimaclet, Benimàmet, El Mercat, Russafa, Cabanyal-Canyamelar i Aiora. Campillo ha assenyalat que habitualment les zones elegides són entorns d’especial protecció urbanística així com nuclis històrics tradicionals de València. També responen a les demandes del veïnat.

Aquestes 17 “illes” disposen en total de 10 contenidors d’envasos, 10 de paper i cartó, 10 de vidre, 31 de resta i 9 d’orgànica, aquesta última fracció anirà incrementant-se fins a arribar a 16 a finals d’any.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “malgrat l’alt cost, els contenidors soterrats tenen importants avantatges com ara la millora el paisatge urbà però també ens ajuden a mantenir més net l’espai i evitar que es deixen residus en la via pública”. Campillo ha anunciat que ja està prevista l’execució d’altres 6 arquetes, dues d’elles a Extramurs, també fruit dels pressupostos participatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 17 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud