25n
25N
25N

València tindrà 3 nous centres de servicis socials a Benicalap, Cabanyal i Russafa

Amb la suma d’aquests i del nou de La Saïdia, la ciutat tindrà 15 centres de servicis socials municipals als seus barris

València tindrà 3 nous centres de servicis socials a Benicalap, Cabanyal i Russafa
15/05/2019 -

“Continuarem treballant en la solidaritat de les persones”. Joan Ribó ha fet aquestes declaracions per a anunciar que farà tres nous centres de servicis socials municipals al Mercat de Benicalap, al Cabanyal i a les Naus de Ribes del Parc Central (Russafa). Així s’arribarà a 15 espais destinats a aquests servicis, una àrea que per a l’alcalde de València i candidat a revalidar és fonamental.

L’alcaldable de Compromís ha explicat en un acte celebrat aquest matí al Mercat municipal de Benicalap que quan van formar el Govern de la Nau es van trobar amb “centres abandonats i desbordats” que calia atendre. En aquest sentit, ha recordat que en aquesta legislatura l’Ajuntament ha posat en marxa el Centre de Servicis Socials de La Saïdia, que va obrir les seues portes en març per a descongestionar el d’Orriols.

Després d’aquesta obertura i dels tres més previstos, València comptaria amb 15 centres per a les persones que més ajuda necessiten al seu dia a dia. En concret, el de Benicalap se situarà en una part desocupada de les instal·lacions del mercat per a atendre 40.000 usuaris i descongestionar el de Campanar, que passarà de tindre 90.000 a 50.000. La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha assenyalat que l’Ajuntament ja té el projecte bàsic i que aquesta setmana es començarà la redacció del d’execució, de manera que en un any podria veure la llum.

A més, Ribó ha avançat que tindrà un disseny modern i avantguardista i que les activitats socials i culturals que organitze donaran molta vida al mercat i al barri. També ha valorat que està en una “ubicació idònia” perquè està prop del centre de salut i de diverses línies d’EMT.

El Centre de Servicis Socials del Cabanyal, per la seua banda, anirà a un ritme similar, ja que l’alcalde ha confirmat que ja s’ha fet el procés de licitació. “El veïnat d’aquest barri té molts problemes i cal afrontar-los seriosament, però estem a distància amb el centre de la Malva-rosa i amb aquesta mesura tractarem de millorar la situació”, ha declarat. Tindrà una inversió de 774.000 euros i es preveu que també es pose en marxa en un any com a màxim.

Finalment, el barri de Russafa tindrà altre espai nou dins del projecte de Compromís a València. La Nau de Ribes del Parc Central albergarà dos projectes: un centre de joves per a la seua inversió sociolaboral on puguen rebre formació i buscar feina, i un centre de servicis socials més xicotet per a fer un seguiment més pròxim i directe amb usuaris i usuàries.

Ribó també ha aprofitat l’acte per a reivindicar que el Mercat de Benicalap ha sigut el tercer on més ha invertit l’Ajuntament aquesta legislatura. “Feia 8 anys que no s’havia invertit ni un euro i hem incrementat considerablement el pressupost – de 200.000 en 2015 a 4,5 milions en 2019 -. Tenim el problema de la refrigeració que molesta molt als veïns, però aquest estiu ja estarà solucionat”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tres =