25n
25N
25N

541 casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana, 26 més que ahir

Ana Barceló ha assenyalat que 7 dels nous casos són de Castelló, 17 de València i 2 de persones no residents

541 casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana, 26 més que ahir
17/03/2020 -

Ana Barceló, consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, ha anunciat 26 nous casos positius en coronavirus, COVID-19, en la Comunitat Valenciana, la qual cosa eleva la xifra total a 541 casos actius.

Així ho ha destacat la responsable de Sanitat en una roda de premsa juntament amb la subdirectora d’Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat, Hermelinda Vanaclocha, que ha assenyalat que l’objectiu és reduir els contagis al màxim i prestar especial atenció a les persones que estan ingressades.

Barceló ha indicat que dels 541 casos positius de la Comunitat Valenciana, 39 es troben a Castelló, 186 a Alacant i 304 a València i en la sanitat valenciana també atén, ara mateix, a 12 pacients no residents. En concret, hi ha 39 casos positius a Castelló, 186 a Alacant i 304 a València.

Així mateix, no s’han produït novetats quant a morts ni altes hospitalàries, per la qual cosa fins hui dimarts hi ha 12 persones curades en la Comunitat i 13 mortes amb el COVID-19. Quant a aquest últim punt, s’ha detallat que 1 és de Castelló, 7 són de València i 5 són d’Alacant.

Vanaclocha ha explicat que “l’atenció dels malalts és igual, però sense fer proves als qui tenen símptomes lleus”. I és que ahir es va anunciar que, amb una nova fase de contenció reforçada, a partir d’ara els qui presenten símptomes lleus hauran de quedar-se aïllats a casa i rebran atenció sanitària telefònica i mitjançant una aplicació per a mòbils que ha desenvolupat la Conselleria de Sanitat.

En aquest sentit, la subdirectora d’Epidemiologia ha destacat que és una mesura per a “avançar-se” a la situació i enfrontar-se al virus, atenent als quals estan greus principalment als hospitals i aïllant a les persones que podrien tindre un resultat positiu i “contenir” la propagació del coronavirus.

Respecte a com poden saber aquestes persones si s’han curat – ja que als hospitals els pacients que ja no presenten símptomes se sotmeten a dues proves del virus per a confirmar que s’han curat-, Vanaclocha ha dit que hauran d’esperar 14 dies i, si no presenten cap símptoma, estaran curades, segons els coneixements que hi ha sobre la pandèmia.

Finalment, Ana Barceló ha informat que la Conselleria de Sanitat ha traslladat al Ministeri de Sanitat la necessitat de material per als centres sanitaris valencians i que espera que, després de la compra centralitzada que es realitzarà, aquests es traslladen prompte per a atendre les demandes del personal.

L’avanç del coronavirus a València

Barceló ha declarat que, fins ara, hi ha 304 resultats positius de coronavirus a València, per la qual cosa és la província valenciana que alberga més malalts fins al moment.

Quant a la situació de la residència de Torrent, la consellera ha informat que hi ha 51 persones majors que han donat positiu i 19 treballadors. Davant aquestes xifres, la conselleria incorporarà 34 tècnics sanitaris, 20 infermeres i 2 metges, encara que, ha dit, se sumaran a la plantilla de manera progressiva i segons les necessitats del centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − deu =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell