25n
25N
25N

Un pas més cap a la València sostenible: l'anell ciclista continua creixent

La Gran Via Ramón y Cajal, Fernando el Catòlic i l’avinguda de l’Institut Obrer tindran un nou carril bici

Un pas més cap a la València sostenible: l'anell ciclista continua creixent
06/08/2020 -

L’Ajuntament continua amb el treball de convertir la ciutat de València en un lloc sostenible i verd que puga estar a l’altura de les grans ciutats europees que estan a l’avantguarda de l’ecologisme. Des que entrara l’últim equip de govern en 2015 es va implantar la transformació sostenible com a propòsit i, amb cada legislatura, s’empren noves mesures que s’acosten en aquesta línia. Des de llavors, la creació de l’Anell Ciclista ja és una realitat, així com l’augment de places per als vianants o de voreres construïdes amb materials sostenibles que ajuden a frenar el canvi climàtic. Ara, València fa un pas més i augmenta els quilòmetres del carril bici en dues noves zones de la capital: en Gran Via Ramón y Cajal, Fernando el Catòlic i en l’avinguda de l’Institut Obrer, al costat de la remodelació del carril del passeig marítim.

València compta en l’actualitat amb 156 quilòmetres de carril bici. El canvi de govern l’any 2015 va portar a l’Ajuntament de la capital la fèrria voluntat de canviar el model de ciutat: menys cotxes, millor transport públic i més facilitats per a la bicicleta. Eixes van ser les premisses sota les quals Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, es va proposar fer de València una ciutat totalment nova per al transport i que ha resultat tindre una gran acceptació per la ciutadania, perquè en 2019 va registrar més de 3 milions de ciclistes al comptador del carrer Xàtiva.

Des de l’any 2015, s’han anat obrint nous trams d’Anell Ciclista per a unir els diferents barris de la ciutat, alguns d’ells fruit de la demanda popular a través dels pressupostos participatius i consultes ciutadanes. En l’actualitat, es continuen construint, adaptant i remodelant noves vies per a bicicletes, i ara és el torn del tram Gran Via Ramón y Cajal i Fernando el Católico, així com l’avinguda de l’Institut Obrer. L’adjudicació dels nous carrils estan valorats en 350.000 euros, la qual cosa suposa una rebaixa d’un 20% respecte al pressupost inicial estimat. En total, aquests nous eixos permetran incrementar en quasi 3 quilòmetres les infraestructures ciclistes de la ciutat.

El nou carril bici de les Grans Vies Ramón y Cajal i Fernando el Católico s’estendrà al llarg de 1.700 metres de longitud des de la plaça d’Espanya fins a Nuevo Centro i serà el primer cas que s’habilite a la ciutat un carril bici unidireccional per sentit, compartit amb el carril EMT-Taxi. Els ciclistes no estaran en perill, ja que existirà un ample especial per al carril bici, de manera que el servei EMT-Taxi no perda el seu espai.

En sentit antic llit del Túria, aquest carril connectarà amb el carril bici de Sant Vicent entre la plaça d’Espanya i Sant Agustí; mentre que en sentit cap al centre de la ciutat, connectarà des de Pío XII i fins al del carrer Cuenca. Per part seua, la infraestructura de l’avinguda de l’Institut Obrer de València, que compta amb un pressupost d’adjudicació de 99.712 euros, serà executada per la firma Pavasal Empresa Constructora S.A.

El gir que va donar l’Ajuntament en les seues polítiques de mobilitat fa cinc anys se suma a la remodelació de grans places com la de la plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Reina o Sant Agustí, i la utilització de nous materials ecològics com els que s’han utilitzat a la plaça del Pintor Segrelles, que ajuden a rebaixar la temperatura de l’asfalt i que són mesures englobades en el projecte ‘València, ciutat de places’. Una altra de les apostes fortes de l’Ajuntament per a transformar a València en una ciutat sostenible és el Pla Verd amb el qual ja s’han dut a terme nous projectes sostenibles com la remodelació de la zona de l’esplanada al Parc de l’Oest o el Parc de Benicalap.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 16 =

bombers
CCCC
bombers