25n
25N
25N

Un nou restaurant de València utilitzarà robots cambrers en l'atenció als clients

Un nou restaurant de València utilitzarà robots cambrers en l'atenció als clients
22/08/2019 -

El nou restaurant Crensa obrirà les seues portes a la fi d’aquest mes d’agost amb una proposta gastronòmica de fissió i una peculiaritat tecnològic, ja que comptarà València comptarà amb robots cambrers.

L’establiment, situat al carrer Doctor Vicente Zaragozá, en el barri de Benimaclet, ultima els seus detalls de cara a la seua obertura a la fi del mes d’agost, però abans d’obrir les seues portes ja s’ha convertit en un referent tecnològic a l’ésser el primer establiment en la capital del Túria a incloure dos robots cambrers en el servei d’atenció als clients.

El projecte està impulsat per l’empresari Zhijie Yan, que resideix a Espanya des de l’any 2008, i qui va observar l’oportunitat d’introduir la robòtica en serveis de restauració després de veure diversos locals a la Xina que funcionaven amb robots.

“Vaig ser de vacances, vaig entrar en un restaurant i em va sorprendre que hi havia robots que estaven servint menjades”, ha explicat a Europa Press Yan, que ha apuntat que va pensar que seria bona idea aplicar-lo a Espanya. Dos anys després d’iniciar aquesta aventura empresarial, ha fet realitat aquest projecte.

De moment, l’establiment compta amb dos robots cambrers batejats amb el nom de ‘Mulán’ d’una altura d’aproximadament un metre i mig i que tenen incorporades un parell de safates en les quals transporten les comandes.

Yan ha detallat que el funcionament d’aquests dos robots és “bàsic”: a través d’uns rails que van pel sòl del local els robots es van movent i porten el menjar a les taules. Prèviament, els empleats han de manar l’ordre al robot i el número de taula a on transportar la comanda. Una vegada ‘Mulán’ està enfront de la taula, els clients poden recollir la seua comanda i el robot els dedica una frase: “Què aprofite, afecte”.

Abans que el restaurant comence a funcionar, el fundador de Crensa ha comentat que els empleats han hagut de fer un entrenament previ amb els robots, un procés que considera ha sigut molt gratificant perquè els treballadors han vist en aquests ‘companys mecànics’ una gran ajuda perquè puguen estar més tranquils durant el servei de restauració.

El creador de Crensa ha descartat que la introducció d’aquests robots supose la substitució de personal humà atés que considera que són: “Una ajuda als humans perquè el servei d’atenció als clients tinga una major agilitat i eficiència”.

Per tant ha insistit que aquest nou projecte “ha de combinar el factor humà amb la tecnologia” perquè sosté que: “Són com els cotxes, ajuden les persones però no ens substitueixen, ens necessiten per a funcionar”.

“EL FUTUR JA ESTÀ ARRIBANT”

Yan ha indicat que la incorporació de la robòtica en l’atenció al client a la Xina “és el pa el nostre de cada dia, la gent ja s’estranya”, per la qual cosa entén que això només demostra que “el futur ja està arribant”.

Respecte a la idea de fer créixer aquest negoci, el creador d’aquest restaurant es mostra molt confiat a continuar amb aquest projecte i arribar, fins i tot, a ampliar la marca a altres locals a València o impulsar una cadena.

Respecte a l’oferta culinària, Yan destaca que és de “qualitat i allunyada del concepte de ‘fast food'”, a més d’apostar per plats saludables de fusió asiàtica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020