25n
Orgull
Orgull

Servei nocturn i de llançadora per a noves línies d'autobús de València Metropolitana Oest

La Generalitat ha aprovat un nou projecte que donarà servei a quasi 300.000 usuaris de diferents municipis valencians amb novetats

Servei nocturn i de llançadora per a noves línies d'autobús de València Metropolitana Oest

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, amb María José Salvador al capdavant, ha aprovat definitivament el projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-106, València Metropolitana Oest, amb novetats com l’oferta de servei nocturn o la llançadora que connecte alguns municipis amb estacions de metro, així com noves línies.

Tal com indiquen fonts oficials, el nou contracte de transport respon al procés de participació pública en el qual han participat ajuntaments, mancomunitats, particulars, usuaris, entitats i empreses i s’atendrà una població total de 283.404 habitants. Per a això, hi haurà un mínim de 32 autobusos accessibles que realitzaran aproximadament 2,9 milions de quilòmetres anuals.

Així, amb aquesta nova proposta es crearan tres línies radials per a donar servei nocturn a la comarca. Concretament, a València-Manises-Aeroport; València-Xirivella-Alaquàs-Aldaia (5 expedicions a la nit d’anada i volta en divendres, dissabtes i vespres de festius); i València-Paiporta-Picanya-Torrent (4 expedicions d’anada i volta en divendres, dissabtes i vespres de festius, coordinat amb la finalització del servei de metro nocturn).

Eixirà a licitació amb un contracte de deu anys i una aportació estimada de 2,7 milions d’euros per part de la Generalitat

Una altra de les novetats són els nous serveis llançadora, és a dir, els que connectaran els municipis amb les estacions de metro més pròximes. En aquest cas, hi haurà altres tres línies que s’incorporen a les anteriors: Aldaia-Salt de l’Aigua; Alaquàs-València (9 d’Octubre); i Xirivella-València, que tindran 33 expedicions d’anada i les mateixes de tornada de dilluns a divendres laborables.

A més, es crearà una nova línia transversal que connectarà Quart i Manises amb Paterna i Burjassot, passant per Salt de l’Aigua, una línia que reforça aquesta parada com a punt d’intercanvi, ja que des d’ací es pot continuar el desplaçament a través del servei de Metrovalencia o amb altres línies d’autobús que vénen de Torrent i Aldaia.

Autobús nocturno Horta Sud

D’altra banda, el nou projecte, que segons ha indicat Conselleria eixirà a licitació amb un contracte de deu anys i una aportació estimada anual de 2.713.818,84 euros per part de l’administració pública, augmentarà les expedicions.

En concret, els usuaris i usuàries d’Alaquàs passaran de 147 expedicions a 190 gràcies al servei nocturn i la llançadora. Respecte a Manises, s’augmentarà de les 41 a les 59 (com ocorre a Mislata) i aquests clients juntament amb els de Quart i Mislata gaudiran d’una major franja de servei que es combina amb la del metre. Quart de Poblet passarà de 125 expedicions a 183 i Torrent, de 86 a 88. Quant a Xirivella, passarà de 192 serveis a 248 i els usuaris veuran millorat el servei amb València a través de la Línia 4C (València – Xirivella) amb 9 expedicions per sentit en hora de punta de dilluns a divendres.

Entre les millores contemplades en el tràmit d’informació pública, Aldaia i el Barri del Crist tindran un nou servei gràcies a una variant de la Línia 1 (Línia 1C, Aldaia-Salt de l’Aigua) per a connectar amb el metre, amb 33 expedicions d’anada i altres 33 de tornada en dies laborables de dilluns a divendres, així com 2 expedicions més en un sentit i 3 més en l’altre, a diferència del PSP inicial.

Finalment, es consoliden els eixos de transport actuals, com són els longitudinals per a la relació directa amb València (València – Xirivella – Aldaia – Alaquàs – Torrent i València – Mislata – Quart de Poblet – Manises – Aeroport de Manises), el transversal per a comunicació interna i connexió amb estacions de metro (Torrent – Alaquàs – Aldaia – Quart de Poblet – Manises) i la connexió dels municipis d’Aldaia, Alaquàs i Xirivella amb la Platja del Saler a l’estiu.

Aquest nou contracte que busca empresa per a licitar les obres forma part de la reordenació completa que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va anunciar en novembre de 2017 “per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =