La barraca sostenible d'Azalea UPV, premiada de nou en el Solar Decathlon Europe

Guardar

barraca-sostenible
barraca-sostenible

Azalea, l'equip integrat per una trentena d'estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) que es troba disputant en Szentendre (Hongria), des del passat 26 de juny, la final de la Solar Decathlon Europe 2019 (SDE 2019), la competició internacional universitària de major prestigi sobre disseny i edificació d'habitatges sostenibles, ha sigut novament guardonat pel jurat del certamen.

Si la setmana passada, Azalea UPV es va emportar el segon premi en Eficiència Energètica, ara ha sigut guardonat amb el tercer premi en Enginyeria i Construcció, una altra de les categories més potents de la competició, destaca la institució acadèmica en un comunicat.

A més, l'èxit ha estat a punt de ser redó, ja que el resultat final ha deixat a l'equip valencià amb 88 punts, a tan sols un de LA TEUA de Delft (Països Baixos), i a únicament dos del vencedor absolut de la categoria, The Mobble (Bèlgica), que s'ha portat el triomf amb 90.

Amb aquest resultat, Azalea UPV se situa novament en el top 5 de la classificació general, que lidera LA TEUA de Delft, i és, malgrat tractar-se de la seua primera participació en el SDE, el millor equip espanyol del continent.

A tot just tres dies del final del certamen, únicament queda per conéixer el resultat de la categoria d'Arquitectura, el treball de la qual en la barraca sostenible valenciana han explicat al jurat Ana Martínez, María Vázquez i Sergio Martínez.

La puntuació d'Arquitectura es coneixerà diumenge que ve al matí, dia en què se celebrarà la gala de lliurament de premis que posarà el fermall a una competició la pròxima edició de la qual tindrà lloc en 2021 en Wüppertal (Alemanya).

El Solar Decathlon és una competició universitària d'àmbit internacional impulsada en 2002 pel Departament d'Energia dels Estats Units i que, des de 2010, se celebra també a Europa, oberta, això sí, a universitats de tot el món que vulguen participar.

L'equip d'Azalea, conformat directament o indirectament per al voltant de mig centenar d'estudiants de quasi una vintena de titulacions diferents de la UPV, va obtenir una de les millors puntuacions en el procés de selecció dels finalistes, realitzat el desembre de 2017, i va superar els dos workshops previs de presentació de les maquetes de les instal·lacions.

Després d'edificar durant mesos al campus de Vera de la UPV la seua barraca sostenible, Azalea es va enfrontar al repte de transportar i replicar, en tot just dues setmanes, la construcció de l'habitatge en la final d'Hongria. Elogiada per rivals, jurats i els nombrosos visitants que dia rere dia accedeixen a ella per a conéixer els seus secrets, la barraca d'Azalea s'ha convertit, sens dubte, és una de les principals icones del certamen.

Destacats