El nou model de jardineria aposta per la biodiversitat

Guardar

biodiversidad
biodiversidad

La regidora de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha fet un balanç positiu de la primera part de l'any pel que fa a les intervencions municipals per reconduir el model de jardineria de la ciutat. El foment de la biodiversitat i el descart de mètodes agressius amb les espècies vegetals i animals que hi ha en la nostra ciutat són les claus del nou escenari per a les zones verdes de València.

"La jardineria de la ciutat de València no pot ser un element decoratiu de la ciutat sense més rellevància, per això des de l'inici del mandat hem posat en marxa tot un seguit de mesures per apropar-la als veïns i les veïnes de la ciutat, amb espais que no només es puguen veure sinó també viure perquè la millor imatge de qualsevol ciutat és la que s'ofereix quan la seua ciutadania la pot gaudir al màxim", ha explicat Soriano.

"La biodiversitat és essencial en aquest nou paradigma de zones verdes a la nostra ciutat. No és normal des de cap punt de vista ambiental que un escocell, ple de terra i amb un arbre, no veja créixer cap planta i menys normal encara és que eixe efecte s'aconseguisca amb la utilització de productes agressius", ha afirmat. En aquest sentit ha recordat que l'any passat es va realitzar un projecte al barri de la Trinitat per donar vida als escocells i que en tota la ciutat s'ha desenvolupat un projecte perquè aquests espais passen a ser verds pel creixement de plantes. "Com en tot procés de canvi cal una adaptació i deixar d'entendre com a una qüestió normal allò que no era normal, que cap herba o cap planta poguera créixer en un escocell", ha afirmat.

En la mateixa línia, la regidora ha insistit en la necessitat d'evitar tractaments agressius amb la biodiversitat de la ciutat i ha posat com a exemple el tractament contra la plaga del cotonet en el Pont de les Flors, "un espai que ha deixat de ser símbol de malbaratament i mala gestió per passar a ser protagonista d'una intervenció respectuosa amb el medi ambient", ha explicat en referència al tractament de la plaga mitjançant la introducció d'insectes.

Soriano també ha recordat la importància de comptar amb espècies autòctones en zones com el Parc de la Rambleta, on s'han controlat les soltes anònimes d'espècies invasores i s'han introduït espècies autòctones com gambetes, tortugues, granotes i caragols. "Estem aconseguint poblacions relativament abundants per exemple de les granotes reintroduïdes l'any passat i amb la col·laboració ciutadana aconseguirem, a més, evitar la presència d'exemplars d'espècies exòtiques depredadores", ha explicat.

Destacats