25n
25N
25N

Compte enrere per a conéixer tots els detalls del nou Espai Sanitari Campanar

El 12 de juny s’acabava el termini perquè els finalistes presentaren els projectes definitius

Compte enrere per a conéixer tots els detalls del nou Espai Sanitari Campanar
15/06/2018 -

A més de l’hospital, l’Espai Sanitari albergarà un centre de salut i un centre d’especialitats

L’antic hospital La Fe, més ràpid que tard, es convertirà en el nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, un hospital de referència, que estarà format per altres dues infraestructures: un centre de salut i un centre d’especialitats, que no han entrat en el concurs d’idees, i que ja estan en marxa els tràmits. Així, de les 14 propostes que es van presentar per a construir aquest gran projecte arquitectònic i urbanístic en el solar de Campanar, tan sols sis van passar a ser finalistes -Cinc propostes van ser triades per un jurat, i el sisé projecte per un procés de votació ciutadana-.

D’aquesta manera, i perquè continuaren amb el desenvolupament de la idea, des de la Conselleria de Sanitat es va dotar a cada projecte finalista amb 20.000 euros. En aquesta segona etapa, cadascuna de les propostes havia de contemplar el disseny interior de cadascun dels edificis projectats, l’ampliació del soterrani d’aparcament i la urbanització de les àrees exteriors de servici de cadascuna de les construccions i del parc de la salut.

I és que l’Espai Sanitari de Campanar conjuminarà diferents infraestructures, com un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d’estudis i recerca en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i, a més, l’ampliació de l’aparcament subterrani i un parc urbà, que connectarà totes les àrees a través d’un espai verd.

El passat 12 de juny s’acabava el termini perquè els sis finalistes presentaren les seues propostes, d’entre les quals eixirà el projecte guanyador, que rebrà 100.000 euros com a avançament del pla director d’infraestructures i pla urbanístic dels nous servicis assistencials de l’antic hospital La Fe de Campanar, valorat en un total de 400.000 euros. El segon i el tercer classificat, com a compensació del treball, es portaran una quantitat de 25.000 euros. De moment, només queda esperar per a conéixer quin ha sigut el projecte triat, i descobrir tots els detalls del nou Espai Sanitari.

Un centre d’especialitats a l’última

El centre de salut obrirà les seues portes a la fi de 2019, mentre que el centre d’especialitats ho farà a la fi de 2020

D’acord amb les previsions, el centre de salut obrirà les seues portes a la fi d’enguany, mentre que el centre d’especialitats ho farà a la fi de 2020. I és que es tracta d’un centre d’alta resolució, que disposarà de consultes de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, un PAS i cirurgia menor i major ambulatòria. Així mateix, serà l’únic de la Comunitat Valenciana que albergarà, en un mateix espai, radiologia, TAC, ressonància magnètica i cirurgia major.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 17 =

Informacion coronavirus