25n
Orgull
Orgull

Les Corts estrenen un Debat de Política General "radicalment nou" amb temps per a l'anàlisi

I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

Les Corts estrenen un Debat de Política General "radicalment nou" amb temps per a l'anàlisi
07/09/2018 -

Les Corts Valencianes estrenaran la setmana vinent un format per al Debat de Política General “radicalment nou” que limita les propostes de resolució que pot presentar cada grup a un màxim de 12 i que inclou un dia per a la reflexió i l’anàlisi abans de les votacions.

Així s’ha acordat aquest dijous en la Junta de Síndics que ha establit el calendari i els horaris per a aquesta cita. El debat arrancarà el dimarts 11 de setembre, a les 10.00 hores amb la intervenció del president de la Generalitat, posteriorment el PP i finalitzarà el torn del matí amb Podem para a la vesprada prosseguir amb la resta de grups.

En finalitzar el debat es registraran les propostes de resolució, 12 per grup, i l’endemà, dimecres 12, es procedirà a la validació tant de la Mesa de les Corts, a les 9.00 hores, com de la Junta de Síndics, a les 10.00 hores. També eixe dia es procedirà a l’ordenació del debat per blocs per a l’endemà, i el dijous 13 seran les votacions.

Arrere quedaran aquells debats parlamentaris amb centenars de propostes que es perllongaven fins a altes hores de la matinada i en els quals el cansament arribava a provocar l’equivocació en algunes de les votacions a última hora.

A més, igual que l’any passat, PSPV i Compromís conjuminaran les seues propostes de resolució, que seran “consensuades” i es firmaran conjuntament, i en la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic que se celebrarà aquesta vesprada tractaran de “recaptar els màxims suports de Podem”, ha apuntat el portaveu socialista en Les Corts, i sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, després de la Junta de Síndics.

De fet, segons ha explicat el síndic de Compromís, Fran Ferri, les propostes encara no estan tancades i s’està treballant en elles.

Per la seua banda, la síndica de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, ha valorat que “la nova organització del debat ho farà més atractiu”. Segons la líder parlamentària, “presentar mil propostes sense temps per a la seua anàlisi no tenia cap sentit”. “Encara que –el nou model– no és perfecte donarà un po d’oxigen al debat”, ha ressaltat.

Des del Grup Parlamentari Popular, la portaveu adjunta, Maria José Catalá, ha ironitzat: “no crec que que es cansen massa responent 13 propostes per grup parlamentari” i ha comentat “de moment no ens han posat límit de paraules com els tweets”. “Twitter ha augmentat el nombre de paraules, no tindria sentit que ho férem ací”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 9 =