25n
Orgull
Orgull

Finalitzen les obres del nou carril bici que connectarà amb les urbanitzacions del nord-oest de Llíria

L’actuació, finançada per la Diputació de València, ha suposat un inversió de 100.000 euros

Finalitzen les obres del nou carril bici que connectarà amb les urbanitzacions del nord-oest de Llíria
02/08/2018 -

L’Ajuntament de Llíria ha finalitzat les obres de construcció de la via ciclista entre l’eixida cap a Casinos, pel carrer Duc de Llíria, fins a l’enllaç amb el carril bici de l’autovia CV-35. Esta actuació ha comptat amb un pressupost d’aproximadament 100.000 euros i ha sigut possible gràcies al finançament de la Diputació de València, dins del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal, amb l’objectiu de millorar la seguretat de vianants i ciclistes en el marc de la mobilitat sostenible.

L’alcalde Manolo Civera, el regidor d’Obres, Francesc Fombuena, i la d’Urbanisme, Consuelo Morató, han visitat hui el resultat dels treballs executats.

El primer edil ha volgut destacar que esta infraestructura “facilitarà una mobilitat sostenible entre el nucli urbà i l’eix d’urbanitzacions del Camí Vell de Chelva i l’Hospital. De fet, diàriament era normal trobar ciclistes i vianants circulant pels marges d’esta carretera i ara podran realitzar-ho amb més seguretat”.

El carril bici compta amb un ample mínim de 2,50 metres i un recorregut de quasi un quilòmetre. Dins del total de la seua longitud, es distingixen tres tipus de dissenys: carril bici protegit i separat del trànsit de motor a cota de calçada; pas en rotonda a nivell de calçada senyalitzat; i finalment tram en recorregut sobre camí rural fins a entroncar amb el carril bici de l’autovia. A això ha sumat la possibilitat de transitar per la dita via als vianants, “ja que es tracta d’un recorregut que ciclistes i vianants poden compartir en òptimes condicions de seguretat viària” ha incidit el regidor d’Obres, Francesc Fombuena.

Amb la finalització d’este nou carril, “s’ha contribuït qualitativament a millorar la xarxa d’itineraris ciclistes construïts en els tres últims anys en la contornada del nucli urbà, que tindrà continuació amb noves vies ciclistes a la plataforma de la carretera a Alcublas CV-339 i en l’accés al Poliesportiu El Canó”, ha explicat l’edil.

Per finalitzar, l’alcalde Manolo Civera hi ha assenyalat que “els punts conflictius comencen a resoldre’s amb estes vies que vénen a connectar nuclis residencials i persones, aportant seguretat a trajectes que habitualment s’han hagut de fer a peu o amb bicicleta en vies amb trànsit dens i voreres d’emergència poc espaioses o inexistents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =