25n
Orgull
Orgull

El nou bulevard del centre de València suprimirà el túnel de Guillem de Castro

Urbanisme proposa un gran bulevard cultural, amb eixos verds i per als vianants, que unirà la plaça de Bous amb el jardí del Túria

El nou bulevard del centre de València suprimirà el túnel de Guillem de Castro
22/06/2021 -

Un bulevard cultural en el centre de València. La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez, ha anunciat la creació d’una ronda interior verda i per als vianants que unirà la plaça de Bous de València amb l’antic llit del riu Túria. Sens dubte, un projecte ambiciós que redefinirà els espais per als vianants i de trànsit rodat, posant en valor els elements culturals d’aquest recorrent i fent nexe d’unió entre els diferents barris de la zona.

Així, l’actuació comprén l’àrea des del carrer Russafa fins al Passeig de la Petxina, que abasta barris com a Sant Francesc, La Roqueta, El Pilar, El Botànic i El Carme, i unirà el centre de la ciutat amb diferents zones verdes, com el jardí del Túria, els jardins de Guillem de Castro, el jardí d’Hospital i el de Sant Agustí. Així mateix, aquest futur bulevard no només unirà zones educatives, com la Universitat Catòlica, CEIP Cervantes, IES Lluís Vives i Biblioteca General, sinó també connectarà espais culturals i monuments històrics de la ciutat com el Trinquet Pelayo, Teatre Micalet, l’IVAM, la Beneficència, el Col·legi de l’Art Major de la Seda, el MuVIM, les torres de Quart, l’ermita de santa Lucia, el conjunt de l’antic hospital, l’església de Sant Agustí, l’estació del Nord i la plaça de Bous.

D’aquesta manera, per a dur a terme aquest projecte, des d’Urbanisme es proposa una reordenació de l’espai que afectarà, principalment, al trànsit rodat. En aquest sentit, tot el bulevard mantindrà un carril de trànsit privat, així com el carril bici, variant el nombre de carrils de transport públic. Així, els trams entre el carrer Russafa i el carrer Jesús mantindrien dos carrils bus, igual que en l’actual carrer Colon, mentre que en la resta del bulevard es comptarà amb un únic carril bus.

Així mateix, el projecte contempla la supressió del túnel que connecta Guillem de Castro amb Àngel Guimerà, recuperant així aquest espai en tots dos carrers, i guanyat espai per als vianants perquè les voreres es convertisquen en una espècie de places lineals.

Aquesta actuació, que té com a base el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, sorgeix a partir d’una proposta dels pressupostos participatius que plantejava el recorregut des de l’IVAM fins al MuVIM, però que la Regidoria ha ampliat fins al passeig de Russafa. Amb aquesta ampliació, es preveu que la ciutat recupere un total de 18.000 metres quadrats d’espai per a vianants, invertint els percentatges de 72% per a trànsit rodat i 28% per a vianants a 39% per a vehicles i 61% d’espai per als vianants.

Presentada la proposta, ja s’estan preparant els plecs per a la futura redacció del projecte, on s’estudiaran les modificacions que puguen sorgir. Per a aquesta actuació, l’Ajuntament destinarà, aproximadament, 1.000.000 d’euros.

Aquesta proposta, que podria presentar-se a fons europeus, segueix la línia que des de la Regidoria s’està impulsant per a la recuperació d’espai públic. Un exemple seria les actuacions previstes en l’avinguda del Port o Pérez Galdós, on s’aposta per la sostenibilitat, l’accessibilitat i la renaturalització dels espais urbans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − huit =