25n
25N
25N

L'Ajuntament instal·larà nou enllumenat públic en els accessos nord de Pinedo

E.P.

L'Ajuntament instal·larà nou enllumenat públic en els accessos nord de Pinedo
17/11/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Recursos, instal·larà durant aquesta setmana nou enllumenat públic en les tres rotondes i la carretera i els vials d’accés nord a Pinedo amb la finalitat de “solucionar el problema d’il·luminació que durant els últims 15 anys han patit els veïns i veïnes” de la pedania.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que l’Ajuntament es farà càrrec d’aquesta intervenció i ha destacat que “per damunt de les competències cal prioritzar la solució a una necessitat que ha reivindicat el veïnat de Pinedo des de 2004”.

La instal·lació, realitzada en el seu moment per la Conselleria d’Obres Públiques, porta 15 anys apagada per diversos actes de vandalisme, com el robatori de cable de coure, ha explicat el consistori en un comunicat.

“Ara reposarem tot aqueix cable i, a més, substituirem la instal·lació per una més moderna que millorarà la prestació i tindrà un consum energètic menor”, ha detallat Notario.

L’actuació té un pressupost de 31.910,36 euros i es finançarà amb un projecte SOM de la Diputació. A més, contempla la instal·lació d’una trentena de lluminàries LED d’alt rendiment lumínic en la rotonda més pròxima a Pinedo, la més pròxima a la ZAL, i en el tram que hi ha entre elles. També s’instal·laran llums de vapor de sodi a molt alta pressió, de 100 W, en els bàculs existents en la rotonda pròxima a la depuradora.

Els nous equips estaran dotats de dispositius driver programables per a regular el seu horari de funcionament, reduint així el consum en les hores amb necessitats menors de llum. És a dir, des de l’encesa fins a les 22.00 hores hi haurà un 100% de la potència nominal i durant les dues hores posteriors hi haurà un 80 per cent; des de la mitjanit i fins al seu apagat hi haurà un 50% de la potència nominal en el cas dels LED i un 70% en el cas dels llums de vapor de sodi.

Es preveu que el nou enllumenat, més eficient, estalviarà un 73% respecte a la instal·lació actual si estiguera en funcionament, la qual cosa suposa un estalvi de més de 31.700 kWh anuals i més de 4.400 euros d’estalvi econòmic a l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =