25n
25N
25N

L'EMT adopta noves mesures davant l'evolució de la Covid-19 a València

L’objectiu és minimitzar el risc de contagi en el transport públic de la ciutat

L'EMT adopta noves mesures davant l'evolució de la Covid-19 a València
17/11/2020 -

L’Empresa municipal de Transports (EMT) de València ha reforçat les mesures especials per a fer front a l’augment de contagis de Covid-19 en la capital i minimitzar així el risc de contagi en el transport públic. Per descomptat, l’ús obligatori de la mascareta continua sent essencial per a garantir que l’autobús continue sent un espai segur i, per tant, es prohibeix llevar-se la mascareta per a realitzar qualsevol activitat com parlar, menjar o beure. Aquestes són les noves mesures adoptades.

Reforç de la ventilació

L’EMT ha reforçat també la ventilació en els autobusos, que es garanteix amb els sistemes de renovació de l’aire i l’obertura de portes cada pocs minuts en les parades. Així, a partir d’ara tots els vehicles circulen amb les finestretes obertes per a reforçar la ventilació i s’ha col·locat cartelleria en els vehicles per a informar de la prohibició de tancar o manipular les finestres, amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi.

Control de l’aforament

Segons l’EMT, des que començara la pandèmia els conductors i conductores dels autobusos han realitzat un control de l’ocupació dels mateixos amb el cartell de complet, que ha permés de març a octubre evitar en més de 6.000 ocasions que se supere l’aforament màxim establit per les autoritats sanitàries.

A causa d’aquestes mesures de control, s’han respectat les limitacions d’ocupació fixades pel Govern central a cada moment. D’aquesta manera, durant la pandèmia els autobusos municipals han estat molt lluny de la seua capacitat tècnica normal, 80 persones en un estàndard i 130 en un articulat. Així les coses, l’EMT manté un màxim de capacitat en els seus vehicles de 45 persones en els autobusos normals i 70 persones en els articulats.

Desinfecció i neteja

L’empresa municipal manté altres mesures especials contra la covid-19, com el reforç dels protocols de neteja i desinfecció diària dels autobusos, especialment en les zones de major contacte per als passatgers i passatgeres.

Segons un informe de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic), en el qual van participar les agències de salut de França, Alemanya, Colòmbia, entre altres països, el risc de contagi actualment en el transport públic és de menys de l’1%. L’estudi assenyala que això es deu, principalment, a l’ús obligatori de la mascareta, la neteja i desinfecció diària i els sistemes de ventilació i renovació de l’aire.

Altres mesures

A més de les mesures esmentades anteriorment, cal recordar altres mesures que es mantenen en vigor i que són de vital importància per a la seguretat de tots i cadascun dels usuaris.

Entre elles, destacar que no es pot pagar en efectiu (es pot comprar el bitllet des de la nova app EMTTicket), l’accés a l’autobús continua sent per la porta central i l’eixida per la porta posterior, es recomana evitar parlar amb el conductor o conductora i es poden utilitzar tots els seients, encara que amb un aforament reduït de 45 persones en un bus estàndard i de 70 persones en un articulat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − set =