caixa popular

Noves inversions i actuacions en la Casa Museu Benlliure

Noves inversions i actuacions en la Casa Museu Benlliure
28/11/2018 -

La Regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha anunciat una sèrie d’inversions i actuacions en la Casa Museu Benlliure que tenen com a objectiu la dignificació i valorada d’aquest espai expositiu dedicat a un dels pintors valencians més importants del segle XIX.

A través del Pla de Restauració del Patrimoni, que està duent a terme la regidoria durant aquesta legislatura, s’ha presentat una sèrie d’intervencions que inclouen tant la restauració dels panells ceràmics, d’obres pictòriques, de col·leccions de dibuixos, l’elaboració de guies de mà, així com la contractació de treballs de manteniment i pintura de l’estudi de Benlliure.

En paraules de la regidora: «El Pla de Restauració del Patrimoni constitueix un important pas endavant quant a la recuperació i protecció de l’importantíssim patrimoni històric i artístic de què disposem als nostres museus i espais expositius. Amb això no soles estem dignificant els espais culturals de la ciutat de València sinó també fent valdre el treball dels nostres il·lustres artistes».

Els treballs que ja s’estan duent a terme inclouen la intervenció de cinc panells ceràmics realitzats per José Mateu per a l’Exposició Iberoamericana de Sevilla de 1929: Personatges de la processó del Corpus – Moisés; Horta valenciana; Personatges de la processó del Corpus – La Moma. Aquestes peces es troben actualment ubicats en el jardí de la vivenda, un espai que compta amb diverses mostres de rajola valenciana datades entre el segle XVI i el XX. Aquesta restauració compta amb un pressupost de més de 12.000 euros i se suma a la prèvia restauració de la resta de panells que es va dur a terme l’any passat.

Entre els fons de la Casa-Museu Benlliure hi ha també obres de notable interés que, a causa del seu deficient estat de conservació, no han sigut objecte d’un estudi individualitzat per part dels investigadors i que han motivat la implicació de la Regidoria de Patrimoni de València per assegurar la seua conservació. Una d’aquestes obres és la titulada «Descans de la llauradora», un tela, de l’escola espanyola de finals del XIX, de molt bona factura i bones proporcions, que ha estat enrotllada i sense bastidor des d’abans de la fundació del museu. Per a la seua restauració, la Regidoria ha invertit més de 3000 euros.

A aquesta se suma la restauració del quadre de Peppino Benlliure l’Horta de Rocafort, una peça realitzada al voltant de 1904 i que es troba seccionada pel seu costat inferior. A més a més, dins dels fons artístics de la Casa-Museu Benlliure ocupa un paper destacat la col·lecció de dibuixos, la majoria d’aquests realitzats per José i Peppino Benlliure. Aquesta col·lecció presenta un estat de conservació molt delicat com a conseqüència de la riuada de València de 1957, el pas del temps i la utilització de sistemes d’exposició i magatzematge inadequats, situació que requereix ser atesa per a preservar la conservació d’aquest important fons patrimonial. En aquest sentit, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Naturals ha iniciat els tràmits oportuns per a impulsar la restauració d’una col·lecció de 100 dibuixos i de 15 estudis realitzats per José Benlliure amb un pressupost de més de 4.000 euros.

L’esforç de l’Ajuntament de València per potenciar i valorar la Casa-Museu Benlliure passa també per facilitar la comprensió del museu i augmentar el grau de satisfacció de les visites. En aquest sentit, la regidoria també ha encarregat l’elaboració d’unes guies de mà en sis idiomes, per valor de més de 2.000 euros, que acompanyen i faciliten les vora 13.000 visites anuals que rep aquest museu.

Per últim, el conjunt d’actuacions iniciat per la Regidoria de Patrimoni també inclouen la contractació de treballs de manteniment i pintura de l’estudi del pintor Benlliure amb un pressupost de quasi 5.000 euros i que s’iniciaran al mes de desembre.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + tres =