25n
25N
25N

Noves instal·lacions per al CEIP Max Aub

L’ampliació, visitada hui per l’alcalde Joan Ribó, compta amb un hort escolar de 120 metres quadrats

Noves instal·lacions per al CEIP Max Aub
28/05/2018 -

L’Ajuntament ha conclòs l’ampliació de les instal·lacions del CEIP Max Aub, tal com reclamaven les famílies de l’alumnat des de fa anys i que es va aprovar majoritàriament per la ciutadania als pressupostos participatius per a inversions als barris. El col·legi del barri de Sant Antoni s’amplia així amb una parcel·la de 1.750 metres quadrats de grandària, on ja s’han plantat huit exemplars de Morus Alba ‘Fruitless’ i que inclou un hort escolar de 120 metres quadrats. Aquest matí, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat les obres d’intervenció realitzades junt amb el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fàbregas Santana.

Ribó ha recordat que l’ampliació del centre es fa a través d’un solar annex, que des de la seua expropiació havia passat de ser un hort en producció «a un espai amb enderrocs». Un espai que des de l’any 2000 la comunitat educativa del CEIP Max Aub ha reclamat i que ara tindrà un ús educatiu. «Es deixa un gran espai per al col·legi, que necessita una ampliació», ha dit l’alcalde, qui ha celebrat que siga un projecte aprovat en els pressupostos participatius i ha recordat que «la millora de les escoles és un objectiu fonamental» per al Govern de la Nau. L’alcalde ha defensat la dignificació de l’ensenyament públic, també a través de la millora de les seues instal·lacions, i ha destacat la importància que té per al Govern municipal la presa de decisions conjuntament amb la ciutadania, tal com ha exposat en la visita compartida amb la direcció del centre i representants de l’associació de mares i pares.

«El col·legi necessitava i volia aquesta ampliació com una futura ampliació i per tindre més pati», ha destacat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha destacat que «sense una quantitat immensa de diners s’ha pogut arreglar molt bé el pati». «Este projecte exemplifica el que és positiu dels pressupostos participatius i el suport del Govern de la Nau a l’escola pública i, a més, entronca amb la nostra política de l’agricultura urbana», ha exposat Campillo.

Per la seua banda, la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fàbregas Santana, ha subratllat que aquest projecte és un exemple de com les polítiques públiques entre la ciutadania i l’Ajuntament funcionen. Aquesta intervenció procedeix de la primera edició dels pressupostos participatius DecidimVLC, en què «hi ha un 91% d’execució dels 110 projectes que es van aprovar», ha dit la regidora, qui ha recordat que ja s’està encetant la quarta edició de DecidimVLC i que en poques setmanes s’obrirà la plataforma per fer l’edició d’enguany. «Esperem, de nou, molta participació, perquè les polítiques es fan amb la ciutadania», ha destacat Fàbregas.

L’actuació municipal al col·legi Max Aub permet que l’alumnat del centre dispose d’un espai més ampli i amb diverses funcions possibles, com ara, l’organització de festes escolars i activitats esportives o la realització d’activitats d’hort escolar de forma segura. Des de l’AMPA del centre, la seua vicepresidenta, Amparo Jesús María, ha exposat que es començarà a utilitzar l’hort escolar el pròxim curs després de debatre-ho al Consell Escolar. «Han sigut molts anys de reivindicacions per a l’ampliació d’este centre i estem molt contents que aquesta administració per fi haja escoltat els precs que les famílies i el centre han estat fent durant 20 anys», ha dit la vicepresidenta de l’AMPA.

Les obres al CEIP Max Aub es van iniciar en desembre de 2016. La primera obra tingué un pressupost de 59.871,72 euros, i es va executar tota la tanca perimetral de la parcel·la annexa a les instal·lacions actuals del CEIP Max Aub on es va anivellar el terreny actual com a primer pas abans de l’adequació del pati. En una segona fase, que va comptar amb un pressupost de 81.065 euros i va començar en novembre de 2017, es van fer les obres finals d’ampliació de les instal·lacions. A més, es van plantar huit exemplars de Morus alba ‘Fruitless’ d’entre 16 a 18 centímetres de perímetre de tronc per configurar junt amb els arbres del límit sud de la parcel·la una zona d’albereda, que drene les aigües a través de les mateixes terres morterenques.

D’altra banda, es va completar la tanca del centre, substituint la tanca de simple torsió existent per una nova que compleix les condicions de tancament escolar i també es va executar una pavimentació lleugera recollint l’antic carrer que separava el col·legi de la seua parcel·la d’ampliació, fins al límit que defineix l’antiga séquia que passava pel terreny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 13 =

torrent