25n
25N
25N

La nova seu de l'IVAM, a la Nau 3 del Parc Central

Es preveu que el nou espai començarà a construir-se entre finals de 2021 i principis de 2022

La nova seu de l'IVAM, a la Nau 3 del Parc Central

IVAM-Parc Central‘ serà el nom que reba la nova seu de l’Institut Valencià d’Art Modern. I és que se situarà a la Nau 3 del Parc Central per a convertir-se en un nou espai cultural de referència i completar l’oferta amb la qual ja compta aquest pulmó verd. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha explicat que aquest espai, considerat Bé de Rellevància Local, “està situat en un punt estratègic de la València i esperem que es convertisca en un punt de trobada cultural, viu i multidisciplinari”.

La nova seu de l’IVAM es distribuirà en dos espais – un més gran que un altre – que permetrà treballar en dos projectes alhora. Així mateix, comptarà amb un servei de restauració i es farà ús de l’esplanada exterior per a “jugar amb el dins i el fora”, aprofitant l’entorn natural que ofereix el Parc Central. Així, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha assenyalat que “la idea és que aquesta seu connecte amb altres espais museístics i done cabuda no sols a artistes locals, sinó també internacionals”.

Així mateix, ha destacat “l’aposta de la Generalitat per la cultura”. De fet, als Pressupostos de la Generalitat per a 2021, “s’ha previst una inversió de més de dos milions d’euros per a executar la nova seu de l’IVAM“. D’aquesta manera, s’espera que al llarg de 2021 es puga dur a terme la licitació del projecte i l’adjudicació de les obres per a, entre finals de 2021 i principi de 2022, començar amb l’execució de les obres.

Per part seua, la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, ha explicat que té previst que aquesta seu siga un espai “per a la performance i per a l’experimentació de diverses disciplines, com l’experimentació sonora, visual, de dansa…”. A més, ha apuntat que “aquesta seu serà també un espai de creació col·lectiva i oberta a la ciutadania”.

Ribó demana al Govern avançar al Parc Central

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dimarts al Govern central continuar avançant en el desenvolupament del projecte del Parc Central d’aquesta ciutat i en les iniciatives encaminades a comptar amb “una xarxa ferroviària del segle XXI”.

Així mateix, ha coincidit amb el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, a reclamar que en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) es contemplen més fons per a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

“A aquest Parc Central li falten moltes coses, més del 60 per cent. Esperem que s’aconseguisca prompte”, ha assenyalat el primer edil, que ha considerat que “queda molt treball per fer”. Ha exposat que eixe percentatge no es podrà executar fins que no es duga a terme el soterrament de les vies del tren.

Joan Ribó ha afirmat que des del consistori se li continua “demanant al Govern de l’Estat que s’afanye” per a avançar en aquest projecte i ha asseverat que “és imprescindible que els valencians tinguem un Parc Central i una xarxa ferroviària del segle XXI” per a no ser “el semàfor d’Europa”.

El responsable municipal ha comentat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) són “el marc perfecte per a comprovar si eixa aposta és sòlida o no” i s’ha referit també en esmentar-los a la part destinada a cultura.

En aquest sentit, ha sol·licitat a l’Executiu central major reconeixement per a l’IVAM en aquests comptes i ha destacat que uns altres grans museus reben major aportació. “Creiem que mereixem més i continuarem reivindicant-lo. València s’ho mereix”, ha manifestat Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + quatre =