25n
25N
25N

Nova ordenança d'animals domèstics per a millorar la salubritat d'Alfafar

Nova ordenança d'animals domèstics per a millorar la salubritat d'Alfafar
13/12/2018 -

Alfafar va aprovar per unanimitat en el ple la modificació de l’Ordenança de Tinença d’Animals Domèstics i Potencialment Perillosos en la qual introdueix modificacions per a millorar la salubritat i neteja del municipi per a així erradicar una de les problemàtiques més denunciades per la ciutadania com són els orines i la femta de les mascotes.

Les noves exigències que arreplega l’ordenança de cara als propietaris i propietàries són, en primer lloc, l’obligatorietat de portar amb si una botella amb aigua i vinagre al 50% o algun altre producte desinfectant per a netejar els orines així com la necessitat de practicar una anàlisi d’ADN a les mascotes per a la creació d’un perfil genètic i així identificar la femta que no siguen recollides pels propietaris i propietàries i posteriorment sancionar a aquells que no respecten les normes de convivència.

La creació del perfil genètic i la realització de les anàlisis d’ADN a les mascotes seran pagats pel consistori, de tal manera que no suposarà una despesa per als propietaris i propietàries de mascotes. A més, el consistori preveu cobrir les despeses de les anàlisis a través de les sancions als quals incomplisquen les normes.

Unes altres de les modificacions i que van encaminades a salvaguardar la integritat dels animals és la prohibició de la permanència continuada de mascotes en balconades, terrasses i patis així com s’ha facilitat el protocol d’actuació de les forces de seguretat davant casos d’abandó de mascotes en vehicles.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar es llançarà una campanya de comunicació i difusió de la nova normativa en els pròxims mesos, que s’implementarà en els domicilis de la localitat així com en els centres educatius. Paral·lelament a aquesta campanya, l’ajuntament repartirà a tots els propietaris i propietàries que tinguen censats als seus animals en el municipi una botella d’aigua per a la neteja de les orines i un os amb borses per a arreplegar la femta.

Aquesta iniciativa pretén donar resposta a un dels majors problemes evidenciats per la població de la localitat com és la neteja dels excrements dels animals domèstics per a així millorar la salubritat del municipi i millorar la convivència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − un =

CCCC
torrent