25n
25N
25N

Nova oficina d'Atenció Ciutadana a València

Nova oficina d'Atenció Ciutadana a València
16/06/2017 -

La regidora de Societat de la Informació i Defensa de la Ciutadania, Sandra Gómez, ha visitat juntament amb el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, la nova oficina d’atenció ciutadana que unifica els servicis d’informació general, assistència en l’obtenció de certificats digitals i registre general d’entrada de documents. Aquesta nova dependència, que va obrir les portes dimecres passat, 15 de juny, està ubicada a l’edifici de la casa consistorial amb accés des del carrer de l’Arquebisbe Mayoral.

Tal com ha explicat Sandra Gómez, l’objectiu de la renovació efectuada és “prestar una atenció integral i personalitzada a la ciutadania”. A més, d’acord amb la legislació vigent sobre aquesta àrea (lleis 39 i 40/2015, del procediment administratiu comú i del règim jurídic de les administracions públiques), tot el tràmit que comporta el registre de les sol·licituds es realitzarà en el mateix moment de la seua presentació per la ciutadana o ciutadà, de manera que la persona sol·licitant s’emportarà els seus originals, que hauran sigut digitalitzats en l’acte per cada empleat públic i introduïts en el sistema de gestió electrònica d’expedients.

Per tant, quan el veí o veïna isca de l’oficina, la seua documentació ja es trobarà en el servici municipal que la tramitarà, sense necessitat d’aportar còpies de documents, la qual cosa suposa un estalvi de temps, paper i transport tant per a la ciutadania com per a l’Administració.

Sandra Gómez ha recordat que, amb aquesta nova seu, el Servici de Societat de la Informació posa en marxa la seua segona oficina d’assistència en matèria de registres, amb un funcionament semblant al que ja es realitza, des del passat mes de març, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’edifici de Tabacalera. En aquest espai es realitzen gestions i tràmits en matèria d’informació general, registre, expedició de certificats digitals, padró d’habitants (altes, renovacions, informació, certificats de padró), funcions de gestió tributària integral i de diferents servicis de l’Àrea d’Urbanisme (Disciplina Urbanística, Planejament i Mobilitat Sostenible).

“Amb aquestes oficines volem agilitzar la gestió per a reduir els temps d’espera de la ciutadania, així com oferir suport i orientació en l’ús dels mitjans electrònics per a relacionar-se amb les administracions públiques”, ha exposat la regidora. “I d’aquesta manera aconseguirem una major eficàcia i eficiència i evitarem desplaçaments innecessaris fins a les oficines públiques”, ha conclòs.

Per la seua banda, el regidor de Govern Interior, responsable de les obres de reforma del nou espai, ha destacat que la col·laboració entre regidories del Govern de la Nau “funciona molt bé”, i ha posat com a exemple el nou espai. “Des del primer moment en què la regidora de Societat de la Informació i Defensa de la Ciutadania va sol·licitar que estudiàrem quin espai de la casa consistorial podria albergar la nova oficina d’atenció integral, des dels Servicis Centrals Tècnics es van posar mà a l’obra. L’oficina que presentem hui n’és el resultat”, ha explicat.

Per a adequar el nou espai s’han invertit 51.466,65 euros, la qual cosa ha permés tindre un espai llest per a atenció a la ciutadania. Campillo també ha volgut destacar que a causa del nou accés pel carrer de l’Arquebisbe Mayoral, que abans només estava destinat a personal de l’Ajuntament i els que visitaven servicis o delegacions de la casa consistorial, s’ha fet una reforma del vestíbul d’entrada per a permetre l’accés adequat a la quantitat de persones usuàries del servici. Per a això, es va convocar una comissió entre Policia Local i els servicis d’Informació a la Ciutadania i Centrals Tècnics, que van avaluar conjuntament com modificar l’espai.

Finalment, el regidor Campillo ha destacat que “des del minut u en què el Govern de la Nau començà a gestionar, estem buscant l’excel·lència en els servicis públics per a atendre els veïns i veïnes de la nostra ciutat. Volem que la ciutadania se senta orgullosa de l’Ajuntament i, per a això, posarem tots els recursos necessaris dirigits a aconseguir una administració eficaç i eficient”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 16 =