25n
25N
25N

Una nova ferramenta digital agilitza les ajudes socials

Una nova ferramenta digital agilitza les ajudes socials
30/05/2020 -

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, i el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, han explicat hui els resultats d’una nova ferramenta Smartcity «amb què l’Ajuntament de València està garantint un fons social eficaç amb què combatre el risc d’exclusió i agilitzar les ajudes a la població en situació més vulnerable».

Pere Fuset ha explicat que aquesta nova aplicació digital – implementada des del passat gener des de l’àrea d’Administració Electrònica amb fons europeus – “està ideada per afavorir la rapidesa en la gestió d’ajudes no periòdiques i evitar tràmits innecessaris a la ciutadania”. Lozano ha afegit que aquest component, inicialment dissenyat per a millorar la coordinació entre l’empresa EMIVASA i els servicis socials de l’Ajuntament de València, “per les seues característiques està permetent avançar també en moltes altres ajudes socials, en un moment de crisi, evitant molèsties a la gent que les necessita i fent més àgil la seua tramitació als servicis socials”.

La regidora Isabel Lozano ha recordat que el programa es va posar en marxa el gener de 2020 i “ha permés agilitzar notablement la tramitació de milers d’expedients, dels quals 579 han sigut amb motiu d’ajudes de deute d’aigua, i realitzar 13.723 pagaments – entre ells les 1.571 beques de menjador municipals mensuals – per un valor de 5.541.246,07 €”.

Lozano també ha apuntat que la ferramenta smartcity “està sent de gran utilitat també per a tramitar les Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI) que, durant l’actual crisi sanitària de la Covid-19 han permés tramitar de manera molt àgil un gran volum d’ajudes econòmiques d’emergència per a manutenció”. Ha explicat que “concretament, des del 16 de març fins al 26 de maig són 8.982 les ajudes tramitades per un valor de 4.205.564 €”.

Entre les millores que ofereix el nou component destaca “la creació d’un sistema automàtic de protecció de les factures d’aigua, evitant talls de subministrament de les persones més vulnerables”. Igualment “permet conéixer a l’equip tècnic dels Centres Municipals de Servicis Socials l’estat de totes les ajudes sol·licitades, així com diferents funcionalitats que agilitzen la tramitació, eviten possibles errades, estalviant temps i fins a tot permetent un sistema de pagament de manera urgent dels deutes de la població més vulnerable”.

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha recordat que “aquesta iniciativa està emmarcada dins del projecte global ImpulsoVLCi, impulsat per l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, que amb els seus diversos components, ha estat beneficiari d’una important ajuda de fons europeus gestionats per red.es, amb un pressupost global de 6 milions d’euros”. Fuset ha conclòs que “amb projectes com aquest València es consolida com una ciutat smartcity pionera que empra la tecnologia per a millorar la vida de les persones en un moment on la digitalització serà clau per superar els efectes de la Covid-19”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus