25n
25N
25N

Els exàmens de l'EBAU es realitzaran entre el 22 de juny i el 10 de juliol

El Ministeri d’Educació i FP ja ha anunciat la data, encara que dependrà de l’evolució de la pandèmia

Els exàmens de l'EBAU es realitzaran entre el 22 de juny i el 10 de juliol

Estava pendent que es fixara una nova data per a les proves de l’Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat, l’antiga selectivitat, després que s’anunciara el seu ajornament després de la suspensió de les classes. Doncs bé, la ministra d’Educació i FP, Isabel Celaá, ha informat que la realització de les proves es realitzarà entre el 22 de juny i el 10 de juliol, encara que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia.

D’aquesta manera, la convocatòria extraordinària es retarda a setembre, com es feia abans, amb l’obligatorietat que, en totes les comunitats autònomes, els exàmens estiguen finalitzats abans del dia 10 de setembre. Un anunci molt esperat pels estudiants de segon de batxillerat que tenien previst realitzar les proves entre el 2 i el 18 de juny.

Celaá ha assenyalat, a més, que abans del 17 de juliol hauran d’estar publicades les qualificacions dels exàmens de totes les comunitats autònomes, en el cas de convocatòria ordinària; mentre que per a la convocatòria extraordinària, el termini màxim per a la publicació de les qualificacions serà el 18 de setembre. D’aquesta manera, l’assignació definitiva de places en les diferents universitats no es podrà dur a terme abans del 25 de setembre.

El calendari acordat per a la Selectivitat encara podria veure’s subjecte a canvis si la pandèmia no remet i es prolonga l’estat d’alarma decretat a Espanya. Per això, Celaá tornarà a reunir-se amb els consellers d’Educació de les comunitats autònomes a l’abril per a decidir com tancar el curs: si des de casa o tornant a les aules.

El Ministeri admet “la dificultat que està suposant per al professorat que imparteix classe en segon de Batxillerat i, especialment, per als estudiants d’aquest curs, la suspensió de les classes presencials a causa de l’epidèmia” tenint en un horitzó pròxim les proves d’accés a la universitat, que cada any realitzen més de 200.000 estudiants en tota Espanya.

Per això, “per a assegurar que l’accés a la universitat es produeix en termes d’equitat i justícia”, subratlla el Ministeri, s’ha acordat també modificar “el model i el contingut de les proves” amb l’objectiu que “l’alumnat no es veja perjudicat per no haver treballat en classe algun bloc o blocs de contingut d’alguna de les matèries”.

Celaá ha explicat en què consisteix l’acord de flexibilitzar la prova d’accés a la universitat, alguna cosa que es traduirà a incloure més opcions de resposta en els exàmens perquè “alumnes que han pogut treballar en continguts diferents puguen demostrar el que saben, no el que no han donat”. Aquesta proposta “ha sigut ben rebuda per les comunitats”, assegura la ministra d’Educació.

SUSPENSIÓ DE LES PROVES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

Com va avançar aquest passat dimarts Europa Press, la ministra Celaá ha proposat també a les comunitats autònomes que es cancel·len les proves d’avaluació diagnòstica que estableix la LOMCE, llei actualment en vigor, per a 3r i 6é de primària i 4t de l’ESO.

“Les avaluacions de diagnòstic de la LOMCE no es realitzaran, no hi ha cap condició per a realitzar-les i hi ha hagut un acord de les 17 comunitats autònomes”, ha assegurat Celaá sobre aquestes proves introduïdes en la també coneguda ‘Llei Wert’ que pretén derogar amb la seua reforma educativa.

Quant als alumnes que estan realitzant aquest curs a l’estranger, el Ministeri assegura que establirà sistemes específics per a homologar els seus estudis, atés que la majoria de l’alumnat està continuant les classes en la modalitat ‘online’.

La Conferència d’Educació ha aprovat també les mesures acordades aquest passat dimarts en la Comissió de Formació Professional. En concret, flexibilitzar les pràctiques en el centre de treball per a superar el curs, ampliant el període establit en el calendari escolar. Aquesta mesura extraordinària haurà de coordinar-se amb les dates de celebració de la selectivitat per a permetre que tots els estudiants que així ho desitgen que puguen presentar-se a la prova d’accés a la Universitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 19 =