25n
25N
25N

Els hospitals de la Comunitat Valenciana es posen al nivell del segle XXI

Una de les últimes novetats que es plantegen és la millora dels menús perquè siguen més atractius i saludables o utilitzar sistemes que mesuren l’estat nutricional de pacients

Els hospitals de la Comunitat Valenciana es posen al nivell del segle XXI
06/05/2019 -

Els hospitals de la Comunitat Valenciana s’han convertit en protagonistes de molts canvis que tracten de millorar el servei per als pacients i els seus familiars i, amb això, posar-se al dia. Des de la posada en marxa per a seguir les intervencions quirúrgiques en directe fins a la televisió gratis o l‘accés a l’historial mèdic per internet, són algunes de les últimes novetats. L’última: una millora en l’alimentació i la dieta.

I és que el comité d’innovació en dieta i alimentació hospitalària que assessora la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana i a l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) va proposar, fa a penes un mes, el desenvolupament de nous sistemes de mesurament per a avaluar i fer un seguiment exhaustiu de l’estat nutricional de pacients a través de sensors que mesuren el pes de malalts en risc de desnutrició o amb aplicacions perquè els qui ja tinguen l’alta puguen continuar amb una dieta saludable a casa, per exemple.

Una altra de les propostes és desenvolupar un equip intel·ligent que permeta calfar els plats en el moment i recollir informació sobre el seu grau d’acceptació, a més de la reutilització i substitució dels plàstics que s’incloguen en el menú quan siga possible com a parament d’un sol ús o envàs. El grup d’experts també va assegurar que la introducció d’aquestes millores podria reduir els desaprofitaments d’aliments no consumits i de material auxiliar.

El comité està coordinat per la catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública Dolores Corella i el formen especialistes en endocrinologia i gastroenterologia i investigadores en tecnologia dels aliments i seguretat alimentària. Una comissió que, segons la conselleria, defensa que la dieta ha de ser com una prescripció farmacològica més perquè incideix directament en l’evolució de moltes malalties.

Per aquest motiu, en aquest projecte de millora de l’alimentació i dieta als hospitals públics de la Comunitat Valenciana també participa María José San Román, xef del restaurant Monastrell. En aquest cas, se centra a aconseguir que els menús siguen més atractius i saborosos per als pacients a través de nous sistemes de cocció que, per exemple, substituïsquen la fritada per a aconseguir que els plats siguen més saludables.

No obstant això, no és l’única novetat. Segons va anunciar també la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, des de març s’ofereix la xarxa de wifi gratuïta WIFI-SANITAT perquè qualsevol pacient o familiar puga fer més amena l’estada en el centre. A més, per a poder seguir el desenvolupament de les intervencions quirúrgiques, s’ha creat una aplicació que actualitza automàticament tots els canvis que van succeint. Ana Barceló, la consellera en funcions de l’àrea, va explicar que són dues iniciatives que formen part del pla d’humanització que ha dut a terme. A això se suma que des del 15 de febrer s’ofereix el servei de televisió als hospitals de forma gratuïta, la qual cosa permetrà un estalvi mitjà de quatre euros diaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

museo prehistoria