25n
25N
25N

Nomdedéu: 'La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ha reduït l'atur a l'octubre'

Nomdedéu: 'La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ha reduït l'atur a l'octubre'
05/11/2019 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha reduït l’atur durant aquest últim mes d’octubre. Nomdedéu ha realitzat una valoració de les dades de l’atur fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que llancen una disminució d’atur de 537 persones (-0,15%).

“De fet -ha assenyalat el responsable de Labora-, som l’única autonomia, al costat de Ceuta, on ha baixat l’atur, mentre que a la resta d’Espanya ha augmentat d’una forma molt important (+3,18%)”.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha valorat que es tracta d’unes dades “moderadament positives, que milloren la situació en la pràctica totalitat dels sectors”.

De manera especial, Nomdedéu ha ressaltat la bona evolució de la construcció (-2,56%) i de l’agricultura (-2,22%), aquesta última concentrada, segons el director de Labora, “en bona part a la comarca de la Ribera Alta i fruit de l’activació de la campanya de recollida de la taronja”.

No obstant això, el responsable d’Ocupació ha lamentat que les dades, en el cas de les comarques d’Alacant, han sigut negatius (+1,43%), impulsats pel pitjor comportament del sector serveis a les comarques de la Marina Alta i Baixa, i l’Alacantí, “on va esgotant-se l’impuls de la campanya d’estiu”.

“També cal apuntar, que una vegada més, les dades presenten un biaix de gènere important, i la reducció de l’atur és més intensa en els homes que en les dones, i també els joves han presentat una evolució lleugerament negativa (possiblement fruit de les persones que van acabant els estudis a setembre i s’incorporen ara al mercat Laboral)”, ha indicat.

Finalment, Nomdedéu ha assenyalat que es tracta d’unes dades que “des de la Generalitat i des de Labora considerem moderadament positives, però que ens indiquen també que encara queda molta faena per a fer en diferents àmbits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =