25n
25N
25N

Nomdedéu lamenta les xifres d'atur i aposta per "repensar" el model productiu amb activitats més

I avisa: “Encara no recullen completament els durs efectes de la crisi de la COVID-19”

Nomdedéu lamenta les xifres d'atur i aposta per "repensar" el model productiu amb activitats més
28/04/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha lamentat aquest dimarts “dades negatives, com era d’esperar”, que recull l’Enquesta de Població Activa (EPA) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i que revelen que en la Comunitat Valenciana ha augmentat l’atur en 2.000 persones i s’han destruït 32.000 llocs de treball en el primer trimestre de 2020.

A més, Nomdedéu ha avisat que “desgraciadament encara no recullen completament els durs efectes de la crisi de la COVID-19”, atés que l’Estat d’Alarma es va declarar el 14 de març, a mitjan mes. En aquest sentit, ha assenyalat que a pesar que les xifres d’atur són menys negatives que la mitjana del conjunt del país, on l’increment ha sigut de 121.000 persones (+3,79%), la Comunitat Valenciana ha sigut la segona autonomia que més ocupació ha destruït en termes quantitatius, per darrere de les Illes Balears.

Per sectors, l’atur s’ha incrementat especialment en el sector serveis (+19.300 persones) i en l’agricultura (+3.500 persones), mentre que ha baixat en la indústria (-6.500 persones) i en la construcció (-8.400 persones).

Per aquesta raó, Enric Nomdedéu ha defensat que “la Generalitat ha de continuar fent una reflexió seriosa cap al model productiu que vol caminar”. “El predomini d’activitats volàtils, principalment de serveis i turisme, ens fa vulnerables i quan les coses van malament patim més que la resta”, ha argumentat.

En aquest sentit, el director general de Labora ha destacat que, des de la Conselleria d’Economia Sostenible “continuarem repensant estratègicament l’economia, quines activitats volem prioritzar, i apostar fermament per activitats amb valor afegit, més resilients i sostenibles”.

Així, ha recordat els debats oberts des de Labora amb la ciutadania sobre el Futur del Treball o els estudis sobre els nous nínxols de mercat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 5 =