25n
25N
25N

Nomdedéu: "La prioritat serà protegir a les persones treballadores i al sector productiu valencià"

Nomdedéu: "La prioritat serà protegir a les persones treballadores i al sector productiu valencià"
05/05/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat aquest dimarts que la “prioritat màxima” de l’acció de Labora i de la Conselleria d’Economia Sostenible serà “protegir a les persones treballadores i al teixit productiu valencià i fer-lo de manera àgil, garantint drets i assegurant l’accés als recursos necessaris”.

Així ho ha indicat en un comunicat després de les dades de l’atur d’abril, que reflecteixen un total de nous 38.115 aturats, un 9,49% més, amb el que el nombre total de persones sense ocupació ascendeix a 439.942.

“Aquest increment es troba íntimament relacionat amb la situació d’emergència sanitària que vivim, que ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci de les empreses valencianes”, ha indicat Nomdedéu.

El secretari autonòmic ha detallat que l’impacte ha sigut “considerable” en el sector de la construcció (+6,179 persones) i en el sector serveis (+23.726 persones), i ha afectat, principalment, a les persones treballadores de menys de 45 anys.

D’altra banda, ha assenyalat el fet que els homes han sigut “clarament” els més perjudicats (13,65% enfront del 7,07%), mentre que les dones, que són majoria en molts serveis essencials (sanitat, alimentació, entre altres) mantenen l’ocupació i, per tant, “també continuen més exposades als riscos derivats d’aquesta crisi sanitària”.

Nomdedéu ha manifestat que, per a fer front a aquesta situació d’emergència, “des de Labora i la Generalitat, ens hem centrat plenament en la provisió d’informació i en la posada en marxa de mesures d’urgència per a fer costat a les empreses, els autònoms i els treballadors i treballadores”.

“Amb la col·laboració de l’Estat, hem agilitat al màxim els tràmits per a la gestió dels ERTO, automatitzant l’alta a les oficines de Labora i fent un esforç molt important per a resoldre els expedients com més prompte millor”, ha defensat.

AJUDES A AUTÒNOMS

A més, el director general de Labora ha avançat que, “ben aviat”, es llançarà una convocatòria extraordinària d’ajudes directes per al personal autònom que ha hagut de tancar o ha patit una

disminució del negoci del 75%, amb una dotació de més de 57 milions d’euros.

“En aquest període d’excepcionalitat, el compromís del Servei Valencià d’Ocupació i de la Generalitat és clar: no deixarem a ningú arrere i ens deixarem la pell”, ha assegurat Nomdedéu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − 2 =