caixa popular

Nomdedéu: "Només dos mesos després de la presentació d'Avalem Experiència, ja s'han engegat dues de les seues iniciatives"

Nomdedéu: "Només dos mesos després de la presentació d'Avalem Experiència, ja s'han engegat dues de les seues iniciatives"
09/08/2017 -

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) destinarà prop de 230 milions d’euros a polítiques d’ocupació per a lluitar contra les taxes d’atur que, en l’actualitat, estan suportant els majors de 30 anys, especialment els aturats de llarga durada de més de 50 anys.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que l’Administració és conscient que “els majors de 50 anys representen un col·lectiu de difícil inserció laboral i, per aqueixa raó, hem consensuat amb els agents socials un pla específic per a recolzar-los en la seua cerca d’ocupació”.

Així, ha detallat les xifres que confirmen que hi ha 215.000 persones parades que tenen més de 44 anys a la Comunitat Valenciana i ha posat l’accent que, per primera vegada, l’Administració ha consensuat amb agents socials i econòmics un programa estratègic, que compta amb un pressupost total de 229 milions d’euros, que permetrà millorar les perspectives d’ocupació i la inserció laboral de les persones majors de 30 anys durant un període intensiu de tres anys, des de 2017 fins a 2019.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació, especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos aturades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

El responsable d’Ocupació ha posat l’accent que amb aquest projecte, a més, es pretén reconstruir l’autoestima d’aquest col·lectiu. “Amb ‘Avalem Experiència’ volem posar les necessitats de les persones en el centre del projecte i posar en valor l’experiència, l’ofici i el saber fer, així com donar suport a la permanència en el mercat de treball des de l’assessorament personal, la formació i la inserció”, ha resumit Nomdedéu, qui ha agregat que un dels objectius centrals d’aquest programa estratègic és “acabar amb el descoratjament de les persones aturades i estimular-les en la cerca activa d’ocupació”.

Nomdedéu ha destacat que, tan sol dos mesos després de la presentació del projecte, ja s’han substanciat alguna de les iniciatives més importants, com la qual permetrà oferir orientació personalitzades a més de 18.000 persones aturades de llarga durada. Així, les persones que porten més d’un any en situació de desocupació podran accedir a itineraris personalitzats amb accions grupals i individuals que tindran una durada de sis mesos i els proporcionarà recursos per a poder millorar les seues condicions per a ser contractats.

Així mateix, s’han engegat ajudes de més de 19 milions d’euros perquè els ajuntaments contracten a aturats majors de 30 anys, un programa que incidirà de manera especial en les persones aturades de més de 50 anys.

Avalem Experiència

Avalem Experiència s’articula entorn de quatre línies estratègiques d’actuació. La primera se centra en l’àmbit de la formació per a actualitzar la qualificació professional i, d’aquesta manera, permetre la tornada a l’ocupació. Mitjançant un pla de xoc, s’oferirà atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

En segon lloc, ‘Avalem Experiència’ recolzarà les iniciatives dempreneduria i el treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables, oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d’acompanyament a emprenedors.

Un tercer eix del programa es dedicarà a l’orientació, intermediació i cerca d’ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada beneficiari que es compondrà d’activitats com a entrevistes o xarrades de motivació i que comptarà amb la supervisió d’un tutor.

Finalment, la quarta línia d’actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris