25n
25N
25N

Nomdedéu: 'Les dades de l'atur confirmen la tendència positiva en la nostra Comunitat i contrasten amb el comportament en la resta d'Espanya'

Nomdedéu: 'Les dades de l'atur confirmen la tendència positiva en la nostra Comunitat i contrasten amb el comportament en la resta d'Espanya'
04/12/2017 -

El secretari autonòmic d’Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur de novembre fets públics pel Ministeri de Treball, que reflecteixen que 2.400 persones han abandonat l’atur durant el mes de novembre (-0,63%).

Nomdedéu ha destacat que aquestes dades confirmen la tendència positiva de reducció de l’atur a la Comunitat Valenciana, que contrasten, segons ha indicat, amb les dades de la resta d’Espanya, on l’atur s’ha incrementat un 0,21%. De fet, segons ha subratllat, la valenciana és la tercera autonomia on més s’ha reduït l’atur aquest mes.

Així mateix, el responsable d’Ocupació ha remarcat també la dada de les afiliacions a la Seguretat Social i, segons ha detallat, al novembre la Comunitat ha aconseguit la xifra d’1.834.889 afiliacions el que ens situa a nivell de gener de 2009 (amb 21.324 afiliats més que el mes anterior, un 1,18% en termes percentuals).

Quant a les dades sectorials, Enric Nomdedéu ha posat l’accent que aquest mes l’atur ha baixat especialment entre les dones (-0,76%). No obstant açò, ha reconegut que encara queda “molt treball per fer” i que taxa d’atur segueix tenint un “clar caire per gènere”. En aquest sentit, ha recordat les polítiques engegades pel Servef per a fomentar l’ocupació entre les dones i ha explicar que, en les ajudes per a la contractació de joves (Avalem Joves), les subvencions s’eleven un 20% en el cas de dones.

De la mateixa manera, Nomdedéu ha destacat que aquest mes haja sigut el sector industrial el que haja espentat la reducció de l’atur, que ha descendit en la indústria (-3,02%), la construcció (-2,29%) i en col·lectiu sense ocupació anterior(-1,07%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =