25n
25N
25N

Aquesta nit serà violeta. Més de 200 ciutats s'uneixen a la #EmergènciaFeminista

La concentració feminista a València serà a les 20.00 hores en la Plaça de la Verge

Aquesta nit serà violeta. Més de 200 ciutats s'uneixen a la #EmergènciaFeminista
20/09/2019 -

El moviment feminista torna a alçar la veu per a dir ‘Basta’ a la violència masclista. Després de l’històric 8M, les diferents plataformes i col·lectius demostren, de nou, la seua capacitat organitzativa declarant, hui, 20 de setembre, la #EmergènciaFeminista. Una nit violeta que té com a principal objectiu protestar contra la violència masclista que, cada any, es cobra noves víctimes.

Va ser la Plataforma Feminista d’Alacant la que, el passat 6 d’agost, va declarar aquest estat d’emergència davant un “estiu negre” en el qual, com apunten, “va ser un mes de juliol que serà recordat com un dels pitjors en més d’una dècada amb una dona assassinada cada dos dies, i amb un augment del 50% en la violència sexual durant els mesos de juliol i agost”. Una mobilització que, encara que va sorgir a Alacant, ha sigut recolzada per centenars de municipis.

Més de 200 localitats de tot el país s’uniran a aquesta mobilització per a il·luminar de violeta els carrers i les places de les ciutats espanyoles. Per descomptat, València tampoc faltarà a la cita, i s’unirà a altres com Madrid, Barcelona, Gran Canària, Saragossa o Toledo. De fet, els municipis de l’horta també s’han sumat a la convocatòria del moviment feminista, i ja han anunciat que, a més d’il·luminar les façanes dels ajuntaments, convocaran concentracions en senyal de protesta.

huelga_8M

E.P

No obstant això, la #EmergènciaFeminista traspassa fronteres, i tant París, com a diverses ciutats argentines i colombianes ja han anunciat la seua adhesió al 20S. Una mobilització conjunta en la qual tampoc faltarà el suport de les institucions valencianes. Així, a les 20.00 hores, veïns i veïnes de València estan convocats a la Plaça de la Verge per a convertir la nit del divendres en una Nit Violeta.

En les diferents concentracions es llegirà el Manifest de la convocatòria que trau a la llum que “malgrat comptar amb una normativa pionera en la lluita contra la violència masclista, les alarmants xifres demostren que alguna cosa està fallant”. Per això, apunten, “el moviment feminista no pot esperar fins al 25N, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència contra les Dones”.

“Enfront de la barbàrie, enfront de la foscor, enfront de la por, la intimidació, enfront de tot el que ens han arrabassat, llum violeta. Totes juntes, amb fanalets, llanternes, veles, mòbils, eixim i deixem que el feminisme l’inunde els carrers, que ens vegen, que sàpien que no tenim por”.

Un total de 41 dones han sigut assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles des de principi d’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 11 =