25n
25N
25N

No podem perdre este tren

13/03/2017 -

Algú dubta que el Corredor Mediterrani siga una infraestructura transcendental per a impulsar l’economia de la Comunitat Valenciana i del conjunt d’Espanya? Crec que no.

Els empresaris porten anys exigint-ho perquè saben que augmentaran els seus negocis. Un mitjà de transport ferroviari d’altes prestacions reduirà els costos de distribució de les mercaderies i incrementarà les exportacions. Uns beneficis que no solament seran per a les companyies, sinó també per a tota la població gràcies a la major recaptació d’impostos.

A més, el Corredor convertirà a Espanya en el centre logístic del sud d’Europa i enfortirà la indústria, l’agricultura i el turisme, activitats base del nostre model de desenvolupament. D’aquesta manera, és un projecte rendible per al país, tant en generació d’ocupació com en aportació al Producte Interior Brut (PIB). Més, si tenim en compte que les comunitats autònomes de l’arc mediterrani representen ja el 44,5 per cent del PIB nacional, el 46,2 per cent del PIB del sector manufacturer, el 48,9 per cent de les exportacions espanyoles i reben la meitat dels turistes.

També serà útil per a la UE perquè diversificarà el tràfic portuari entre els ports del nord i el sud i cohesionarà Europa. Són 3.500 quilòmetres per a connectar més de la meitat de la seua població i el 66 per cent del seu PIB. Tot açò, respectant el medi ambient ja que, tal com es calcula, s’evitarà l’emissió de 900.000 tones de CO2 a l’any.

En definitiva, és un revulsiu per a l’economia. Es traduirà en major mobilitat de mercaderies i de persones que afavorirà no solament als empresaris, sinó també a la societat perquè es recaptarà més, es crearà treball i es milloraran els serveis. Per açò podem afirmar que cada any que passa sense el Corredor Mediterrani, s’estan perdent oportunitats de creixement i riquesa.

Per això, en Ciudadanos (Cs) apostem per aquest projecte clau. Ho hem demanat sempre i ho anem a seguir fent. Des de totes les institucions, presentant iniciatives; i des del partit, amb actes com el que va liderar Albert Rivera fa uns dies a Barcelona. En ell, reivindiquem un canvi en el model productiu i d’infraestructures. És imprescindible passar d’aqueix patró del bipartidisme que consisteix a prevaldre obres perquè es lucren uns pocs, al de l’Espanya moderna on s’invertisca en allò que repercutisca en el benestar de la majoria. Sembla lògic, per tant, que demanem que el Govern complisca els terminis previstos i invertisca el necessari perquè el Corredor Mediterrani no es retarde més. L’economia espanyola —i dins d’ella, la de la Comunitat Valenciana— després de la intensa crisi
patida, requereix d’estímuls per a superar-la definitivament i créixer a ritmes que permeten fer d’Espanya un país amb futur.

Hi ha raons de sobres per a estar al costat dels empresaris. Ells no cessen en la seua obstinació perquè coneixen, amb xifres i estudis de tot tipus, que el Corredor Ferroviari Mediterrani és fonamental per als seus negocis, per als quals vulguen emprendre i per al país en general. Nosaltres, també seguirem treballant perquè no es dilate més, l’economia espanyola i la nostra, la dels valencians, ho necessita ja.

Rosa García
Diputada del Grup de Ciudadanos de les Corts Valencianes

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

museo prehistoria