25n
25N
25N

Cap grup esmena al Senat la reforma de l'Estatut Valencià, que s'aprovarà després de huit anys d'espera

Cap grup esmena al Senat la reforma de l'Estatut Valencià, que s'aprovarà després de huit anys d'espera
07/02/2019 -

Cap grup parlamentari ha presentat esmenes al Senat a la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que tramiten les Corts Generals per a introduir l’anomenada ‘clàusula Camps’, per la qual cosa el projecte serà aprovat definitivament en el Ple del 20 de febrer i publicat després en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Entrarà així en vigor una reforma que es va aprovar en les Corts Valencianes fa ja quasi huit anys, el març de 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada en el Congrés des de llavors.

La iniciativa suposa la incorporació a l’Estatut Valencià del qual en el seu moment es va dir ‘clàusula Camps’, pel nom del president de la Generalitat Valenciana que la va impulsar, Francisco Camps. Es tracta d’una nova disposició addicional perquè les inversions de l’Estat en aquesta Comunitat siguen equivalents al pes demogràfic de la regió.

El termini de vetos i esmenes al Senat va concloure aquest dimecres a mitjanit i finalment no s’ha registrat cap proposta de modificació, segons ha confirmat Europa Press. La iniciativa va arribar a la Cambra Alta amb un ampli consens del Congrés, on va ser aprovada amb el suport de tot l’hemicicle i l’única abstenció de Ciutadans, per la qual cosa d’entrada ja estava assegurada la seua aprovació al Senat.

La reforma serà debatuda en primer lloc en la Comissió General de Comunitats Autònomes, en la qual poden participar els governs autonòmics si volen. La sessió de moment no ha sigut convocada, però fonts parlamentàries asseguren que se celebrarà la setmana que ve. Una vegada aprovada ací, està previst que s’aprove en el Ple del dia 20.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + tres =

bombers
bombers