El New York Times recomana viatjar a València en comptes de Barcelona per a "refugiar-se" de la massificació

El New York Times recomana viatjar a València en comptes de Barcelona per a "refugiar-se" de la massificació
13/06/2019 -

El New York Times ha publicat un article en el qual recomana viatjar a València en lloc de Barcelona, a l’hora de visitar Espanya, en un article en què destaca sis llocs a Europa en els quals “refugiar-se” de la massificació turística.

“Excursions d’un dia, creuers, apartaments de lloguer i aerolínies de baix cost: totes elles contribueixen a la saturació turística en els llocs més visitats d’Europa. Però hi ha alternatives més tranquil·les si saps on buscar”. Així obri aquesta llista del rotatiu novaiorqués, en la qual cinc periodistes recomanen visitar Encerts en lloc de Santorini a Grècia; Delft i la Haia en comptes d’Amsterdam en Països Baixos; Kotor, a Montenegro, en comptes de Dubrovnik, a Croàcia; Olomuc en lloc de Praga a Txèquia; Lucca i no Florència a Itàlia, i València en lloc de Barcelona a Espanya.

En el cas de València, el periodista Andrew Ferren la recomana en lloc de Barcelona, ja que la capital catalana es troba en “els play-offs” per a convertir-se en “la nova Venècia” a causa de la massificació turística, mentre que el ‘cap i casal’ representa una “menys frenètica dosi d’encant mediterrani cosmopolita”.

De València, el New York Times assenyala que té “molts dels mateixos atributs de Barcelona” i destaca que ambdues van ser ciutats emmurallades, però remarca que la capital del Túria té un “laberíntic centre ple d’arquitectura gòtica, romànica, renaixentista i barroca”.

Així, l’autor realça la varietat d’estils arquitectònics que convergeixen en la capital de València, i recomana la Llotja de la Seda per als “puristes de l’arquitectura”, al mateix temps que destaca la seua “extraterrestre” casa de l’òpera (el Palau dels Arts) i l’arquitectura modernista del Mercat Central i el de Colón, que situa entre “els més bells d’Europa”.

A més, l’article es fixa en l’IVAM, el primer centre d’art modern d’Espanya, i en el fet que barris “bulliciosos” com el Carme i Russafa han “atret a creatius d’al voltant d’Espanya i Europa, i estan plens de galeries, cafés ‘guais’ i atractives obres de ‘street art'”.

“Òbviament, qualsevol ciutat europea amb més de 300 dies de sol a l’any, platges infinites, cultura de categoria mundial, gastronomia i arquitectura mai estarà buida de turistes, però València manté un ambient ‘sota el radar’ i està feliçment lliure de masses de turistes que corren d’un monument a l’altre, deixant arrere botelles de plàstic i ressentiment dels habitants de la ciutat”, finalitza l’article.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + nou =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria