Ribó insisteix en la necessitat d'una nova DIA per a ampliar el port

El primer edil ha ressaltat que s'han de fer "les coses bé" i evitar "córrer massa" per a abordar aquests projectes

Guardar

fotonoticia_20191126153044_1920
fotonoticia_20191126153044_1920

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit aquest dimarts en la necessitat de comptar amb una nova Declaració d'Impacte Ambiental per a dur a terme l'ampliació del port de la ciutat i li ha demanat a l'Autoritat Portuària de València (APV) que es facen "les coses bé", "estudiant-les adequadament", per a evitar "experiències" que hi ha hagut "molt negatives" en altres casos "per córrer massa".

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut a l'Ajuntament amb el vicepresident segon del Consell i responsable autonòmic d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, per a parlar del programa ARRU 2 destinat al barri del Cabanyal, preguntats per l'ampliació del port.

Referent a això, Martínez Dalmau, preguntat per la mateixa qüestió, ha indicat que està "totalment d'acord amb l'alcalde" i ha afirmat que "el port ha d'estar al servei de la ciutat i no a l'inrevés".

"Nosaltres continuem pensant que l'ampliació del port es mereix una Declaració d'Impacte Ambiental. Estem convençuts que és necessària una Declaració d'Impacte Ambiental", ha reiterat Joan Ribó, que ha assenyalat que això és alguna cosa que ha traslladat també a l'APV.

El primer edil ha agregat que també ha indicat a aquesta entitat que s'han de fer "les coses bé" i evitar "córrer massa" per a abordar determinats projectes. "Al port li vull dir només una cosa: Hi ha experiències a Espanya molt negatives per córrer massa, per no fer les coses bé", ha asseverat.

RESPECTAR LA NORMATIVA

Ribó ha citat com a exemple el projecte Castor, a Castelló, i la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) de València. En el primer cas, ha dit que "per no fer els exàmens i les anàlisis corresponents ha passat el que ha passat" i ha ressaltat que "ací hem perdut més de 1.000 milions d'euros", mentre que respecte al segon cas ha assegurat que "per córrer molt va entrar en un pantà legal que ha durat vint anys".

"El port ha de fer les coses bé. És el que sempre li he demanat al port, que es facen les coses estudiant-les adequadament i des d'un plantejament que respecte la normativa espanyola, la normativa europea", ha manifestat Ribó.

Per part seua, el vicepresident segon del Consell ha comentat, preguntat per si la redacció d'una nova DIA per a l'ampliació del port de València serà un dels temes que es posaran sobre la taula en l'acord entre PSOE i Unides Podem per al Govern central, que "en l'àmbit estatal hi ha un altre tipus de consideracions que hauran de veure's".

"Al SERVEI DE LA CIUTAT"

"Lògicament, estic totalment d'acord amb l'alcalde. És una cosa que he comentat diverses vegades. El port ha d'estar al servei de la ciutat i no a l'inrevés", ha subratllat Rubén Martínez Dalmau.

El conseller ha agregat que el relacionat amb l'ampliació del port de la capital valenciana "és una qüestió que es puga tractar en la Comissió de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental" de la Generalitat, un òrgan "que coordina la vicepresidència verda i que tractarà temes com aquest segurament de manera molt àmplia".

Arxivat a:

Destacats