25n
25N
25N

Natzaret demana l'execució de la L10 de metro a Ximo Puig

A principis de gener, començarà la primera fase de la L10

@jlobrador

Natzaret demana l'execució de la L10 de metro a Ximo Puig
23/05/2018 -

El projecte de construcció de la Línia 10 de Metrovalencia, antiga T2, avança segons el previst. I és que després d’anys paralitzat, quan en 2011 l’anterior Govern valencià va detenir les obres per la falta de liquiditat, tot apunta al fet que, finalment, serà en gener de 2019 quan arranquen les obres, gràcies als fons europeus. Un procés que ja està despertant l’interés de diferents empreses del sector, que s’han presentat a la licitació oberta per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a principis del passat mes de març.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha anunciat que s’engegarà, amb un pressupost de 50 milions d’euros – 30 milions aportats pel Consell i 20 pels fons Feder-, la construcció de la L10, dividida en dues fases: Una primera que connectarà el centre de València i l’Oceanogràfic, i que serà la que comence en gener de 2019 i acabe en 2021; i una altra fase que arribarà fins al barri de Natzaret, i que es preveu que acabe l’any 2023.

Des de l’associació veïnal del barri han sol·licitat una reunió urgent amb Ximo Puig per a afegir als pressupostos del 2019 tant l’execució de la L10 fins a Natzaret, en comptes d’esperar al fet que s’execute en una segona fase, així com la connexió amb el Canyamelar pel Pont de les Drassanes i La Marina. I és que, pel que sembla, en els pressupostos s’hauria inclòs la redacció del projecte de prolongació, però no la seua execució.

Una construcció que, ara més que mai, pot arribar a convertir-se en una realitat, després que s’haja donat llum verda a la construcció de la futura ciutat del Levante U.D, així com a l’engegada de l’esperat Parc de Desembocadura, que posaria fi a la prolongació del Jardí del Túria. Uns projectes que, sens dubte, revitalitzaran aquest barri abandonat durant tant de temps, i que reclama a crits unes connexions de mobilitat dignes, que a més eviten eixe excés de vehicles que s’està intentant evitar en la ciutat.

Així mateix, la licitació d’aquest projecte també inclou futures ampliacions de la xarxa de metro cap a l’Hospital La Fe, la Plaça de l’Ajuntament i l’arribada del metro fins al Mercat Central, que aniria des del carrer Alacant al mercat i finalitzant en Pont de Fusta per a dotar també a aquesta zona d’unes millors comunicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =