25n
Orgull
Orgull

Naixen en Bioparc València ventrades de dues espècies de mangostes, ratllades i nanes

Naixen en Bioparc València ventrades de dues espècies de mangostes, ratllades i nanes
10/09/2021 -

Ventrades de dues espècies de mangostes, ratllades i nanes, han nascut recentment en Bioparc València. Es tracta de mamífers d’aspecte molt similar, però amb diferències, segons ha indicat aquest recinte en un comunicat. Així, ha assenyalat que els últims naixements mostren dues estratègies molt diferents de reproducció entre les mangostes que s’evidencia en una única parella fèrtil en tot el grup en el cas de les nanes i de criança compartida en les ratllades.

Bioparc ha destacat que un dels seus principals objectius és “mostrar la rica biodiversitat” del planeta i “conéixer la impressionant varietat d’estratègies de supervivència” i ha valorat, en aquest sentit, els nous naixements de mangostes. Així, ha assegurat que la “satisfacció” és “màxima” per a tot el seu equip.

El parc ha explicat que els nous exemplars pertanyen a dues espècies molt similars. Igualment, ha ressaltat que les mangostes nanes i ratllades estan incloses en la llista roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa), de moment amb “preocupació menor” i ha afirmat que la principal amenaça a la qual s’enfronten en la naturalesa és la destrucció del seu hàbitat.

El grup de mangostes ratllades (Mungos mungo) de Bioparc és dels més nombrosos a Espanya, amb 57 individus, ha subratllat el recinte, que ha agregat que ara han nascut dues ventrades, una de dues cries i una altra de 13.

El parc ha detallat que després del part, les cries romanen en el niu al voltant de dues setmanes i que és a partir de llavors quan li les pot veure en la zona de la sabana, prop de l’aviari i del Kopje, on es troben els lleons.

Per part seua, les mangostes nanes (Helogale parvula undulata) habiten en la recreació d’un termiter en la zona de la sabana de Bioparc, al costat del cau de l’oricteropo. La ventrada nouvinguda la componen dues cries. El seu recinte està tancat de la vista del públic de manera temporal per a no alterar la criança dels nous exemplars.

Bioparc ha insistit que encara que tenen un aspecte similar i comparteixen l’organització en comunitats col·laboratives, aquestes mangostes pertanyen a “dues espècies molt diferents”. La grandària més gran i el característic dibuix de les ratllades permet reconéixer-les fàcilment, ha apuntat.

El parc ha destacat com “més interessant” que han desenvolupat estratègies reproductives “molt diferents” i ha asseverat que en elles “la jerarquia és determinant”. En el cas de les mangostes nanes, el lloc de major rang l’ocupa la femella de major edat, seguida del seu company, amb el qual sol romandre per a tota la vida com l’única parella fèrtil de tot el grup.

En aquest cas, la resta de femelles estan inhibides, ja que la dominant allibera unes hormones en la seua orina que suposa un senyal perquè perden la seua capacitat reproductora, ha indicat. Els altres membres de la colònia participen en la cura i alimentació dels xicotets.

GRANDÀRIA I EDAT

Pel que respecta a les m’agostes ratllades, Bioparc ha assenyalat que la jerarquia l’atorga la grandària i l’edat de l’individu. Hi ha un mascle dominant i diverses femelles reproductores que solen sincronitzar els seus parts. D’aquesta manera, augmenta la supervivència de les cries perquè les cuiden totes juntes, fins i tot, qualsevol femella amb llet disponible pot alletar als nounats.

Les mares es reparteixen el treball, mentre alguna es queda a cura de les cries altres ixen a buscar menjar. A més de les mares, els mascles subordinats fan torns de guàrdia per si aguaita algun depredador i també ajuden a buscar menjar i a cuidar dels xicotets, ha agregat el parc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 19 =