25n
25N
25N

Naix a Picassent una escola de famílies

Naix a Picassent una escola de famílies
30/01/2020 -

El curs 2019/2020 s’ha encetat a Picassent amb un nou projecte que naix des de la Regidoria d’Educació, amb la col·laboració de la Regidoria d’Infància, i les AMPES dels centres escolars de la localitat, amb l’objectiu de posar a l’abast de les famílies del municipi l’oportunitat de tractar temes d’interés per a la criança dels seus fills i filles.

Per aquest motiu, recentment, ha tingut lloc a l’Ajuntament una reunió que ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació Belén Bernat i la regidora de l’àrea d’Infància, Raquel Hervás, i membres de les AMPES dels centres escolars del municipi com ara, el CEIP Mare de Déu de Vallivana, CEIP Sant Ignasi de Loiola, CEIP Príncep d’Espanya, col·legi Sant Cristòfor Màrtir i IES l’Om.

Durant la sessió es varen abordar les propostes recollides a través de les AMPES sobre la possibilitat de realitzar un conjunt de xarrades i tallers que tindran lloc fins a l’acabament del present curs escolar al mes de juny. «La nostra intenció és realitzar una xarrada al mes sobre aquells temes que més puguen interessar a les famílies que tinguen filles i fills en edat escolar», segons ha manifestat l’edil d’Educació, Belén Bernat.

Els temes proposats versen al voltant de l’educació i la criança dels xiquets i les xiquetes i naixen també de la necessitat d’abordar-les a casa. Temes com l’aplicació de primers auxilis; la sexualitat amb els fills i filles; el tractament de les emocions; l’educació en valors; la ciberseguretat; les xarxes socials i l’ús d’internet; l’alimentació saludable; el foment de la lectura; la violència filio parental; les ludopaties i les adicions en els i les adolescents; el bullying i l’assetjament escolar; les habilitats socials en la família; la resolució de conflictes entre pares i mares i fills i filles i la coeducació, entre d’altres.

L’Escola de famílies tindrà la seua primera activitat el pròxim 26 de febrer, amb una xarrada que tractarà sobre sexualitat i educació afectiva-sexual. Serà a les 19 hores a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura. Així també, durant aquest curs tindran lloc les següents activitats:

-25 de març: «Com establir límits i normes a casa».
-29 d’abril: «Primers auxilis».
-27 maig: «La gestió de les emocions».
-18 juny: «Adicions en l’adolescència: tabac, alcohol i drogues».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

caixaontinyent
paterna