25n
25N
25N

'Aquarius Supervivientes' naix per a impulsar la inclusió social dels migrants rescatats

El barri valencià de Patraix acull la seu de la recent associació ‘Aquarius Supervivientes’

Karpov /SOS Mediterranée (@SOSMedFrance)

'Aquarius Supervivientes' naix per a impulsar la inclusió social dels migrants rescatats
25/01/2020 -

El juny de 2018, el port de València, després de l’autorització del Govern d’Espanya, obria les portes de la ciutat a 629 persones de 26 nacionalitats que viatjaven a bord de l’Aquarius. Després d’una travessia de diversos dies per mar, i després del rebuig d’altres països del mediterrani que no van voler obrir-los les seues portes, l’Aquarius atracava a València.

Sota el nom d”Esperanza del Mediterráneo’, un operatiu d’emergència sense precedents, que va mobilitzar a 2.300 persones entre voluntaris, sanitaris, policies, traductors i altres efectius, va ser l’encarregat d’atendre les 629 persones que viatjaven a bord de l’Aquarius, i que van anar sent derivades a altres poblacions de la Comunitat Valenciana, però també a altres punts d’Espanya i a altres països europeus com França.

Llegada_AquariusAlguns d’ells es van quedar a València i, ara, s’han unit per a crear l’associació ‘Aquarius Supervivientes’ per a impulsar la inclusió social de les persones migrants, al mateix temps que realitzen accions de sensibilització de la societat. Gràcies a l’ONG Sankofa, que els ha cedit un espai al carrer Beata Inés, al barri valencià de Patraix, aquesta nova associació ja té una seu des de la qual començar a treballar.

La seua missió no és una altra que crear una xarxa de connexió i suport per a les persones migrants, especialment les rescatades pel vaixell Aquarius, amb l’objectiu d’aconseguir la seua inclusió en la societat. I és que s’han adonat que conformar una associació els dóna més pes per a comptar amb suport legal i poder, finalment, regular la seua situació a Espanya.

Així mateix, ‘Aquarius Supervivientes’ també ha nascut amb la intenció de convertir-se en un referent per a les persones migrants, però, sobretot, en un punt de suport per a les institucions que treballen en l’acolliment i inclusió social de les persones migrants.

Més informació

1 Comentari

  1. NAS
    NAS febrer 04, 12:21

    ¡Nos vemos en la Fiesta de la cuarta edición de ALTAVEU! Ahí celebraremos también con miembros del Aquarius y otras personas solicitantes de asilo.
    https://www.facebook.com/events/176488350112773/

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 8 =